Фаталният инцидент, при който на 18 май паркираната кола на

...
Фаталният инцидент, при който на 18 май паркираната кола на
Коментари Харесай

Не била дръпната ръчната спирачка на колата на българката, която уби дете в Италия

Фаталният случай, при който на 18 май паркираната кола на българка потегли сама по улицата до детска градина в град Л’Акуила и умъртви 4-годишния Томазо, е резултат на човешка неточност, сочат резултатите от досегашните следствия на управляващите, както заяви в. ”Кориере каузи сера”.

38-годишната българка, майка на три деца, спряла колата си „ Фолксваген Пасат”, оставяйки я на първа скорост, само че не запомнила да дръпне ръчната спирачка.

Автомобилът бил паркиран на наклонената улица до детската градина, в която отишла да вземе двете си близначета.

12-годишният й наследник останал да чака в автомобила.

Според следствията момчето по нехайство освободило скоростния лост, заради което колата потеглила по нанадолнището. Българката чула виковете на сина си в движещата се без надзор кола и се пробвала в отчаянието си да я спре с ръце, рискувайки да бъде прегазена.

Колата счупила огражденията на градината и премазала играещите шест деца. Синът на българката съумял да скочи през прозореца на автомобила и самият той бил ранен.

4-годишният Томазо умря, а пет деца бяха ранени, едното от които тежко, и към момента е в интензивната терапия на римската болница „ Джемели”.

Според „ Кориере каузи сера” в разпит, траял час и половина пред магистратите Стефано Гало и Микеле Ренцо, българката разказала случилото се.

„ Не бях присъединила ръчната спирачка”, споделила тя.

При карания от българката „ Фолксваген Пасат” става въпрос за копче, което я включва. Жената оставила колата единствено на първа скорост и отишла да вземе децата си небрежно, като се има поради, че градината била на две крачки, и че щяла да се върне незабавно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР