Фасадата на 28 детска ясла в район Средец“ беше почистена

...
Фасадата на 28 детска ясла в район Средец“ беше почистена
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Връщането на автентичния облик на знакови сгради продължава

Фасадата на 28 детска ясла в регион „ Средец “ беше почистена от драсканици, които скриваха красивата визия на постройката. Това е петият следващ обект от новата стратегия на общинския съвет за разчистване на знакови здания в София и на жилищни здания, която бе препоръчана от ръководителя на съвета Георги Георгиев.

Той благодари на екипите на Столичния инспекторат и общинското сдружение Софекострой ЕАД за работата по осъществяване на програмата и уточни, че връщането на достоверния образ на знакови здания в столицата ще продължи.

„ Някои елементи от центъра са обезобразени от вандалски прояви и по тази причина борбата ни не е единствено за естетиката в градска среда, само че и за отбрана на духа на емблематичните здания. Една такава е точно 28-а детска ясла, в която играят 60 прелестни деца. Навън обаче, към този момент пораснали деца, са предизвикали нещо безобразно на тази прелестна постройка. Това е неприемливо – за самите деца, като идват на ясла, би трябвало да има приветлива среда, за родителите, за жителите, постройките в София да наподобяват по подобен метод. За това продължаваме с почистването, тъй че да можем да приведем в актуален чист тип. Освен, че измиваме фасадите, боядисваме ги, поставяме антиграфити покритие, тъй че при възможен нов вандализъм - доста по-бързо да се почиства. “, разяснява Георгиев.

Председателят на градския парламент изрази вяра напъните да не бъдат напразни и моли за запазване красивите здания на София.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР