Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline plc (GSK) заяви в четвъртък, че предклиничните

...
Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline plc (GSK) заяви в четвъртък, че предклиничните
Коментари Харесай

Фирма шашна всички – нейно лекарство действа срещу Омикрон

Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline plc (GSK) съобщи в четвъртък, че предклиничните данни демонстрират, че нейното лекуване на Covid-19 с моноклонални антитела, известно като сотровимаб (sotrovimab), създадено взаимно с американската Vir Biotechnology, " резервира интензивност против основни разновидности на разновидността на ковид Омикрон ", съобщи Ройтерс.

" Sotrovimab е съзнателно планиран поради мутиращия ковид. Чрез ориентиране към мощно непокътнат район на шиповия протеин, който е по-малко евентуално да мутира, ние се надявахме да се оправим както с сегашния ковид SARS-CoV-2, по този начин и с бъдещите разновидности, които чакахме неизбежно да зародят ", съобщи изпълнителният шеф на GSK Джордж Скангос.

Ще бъдат осъществени спомагателни проби на лечението със сотровимаб, с цел да се потвърдят резултатите, се споделя още в изказването на GSK.

Лечението на GSK с антитела е утвърдено в Съединените щати и Австралия и все още се преглежда от Еврпейската организация по медикаментите.

Междувременно Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули на Обединеното кралство (MHRA) разгласи в четвъртък, че е одобрила лекарството с моноклонално антитяло сотровимаб, създадено от GlaxoSmithKline plc, " за хора с лек до сдържан Covid-19, които са изложени на висок риск от развиване на тежко заболяване “.

През ноември MHRA даде зелена светлина и на Ronapreve, лекарство против ковид с моноклонално антитяло, създадено от Regeneron Pharmaceuticals, Inc.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР