Фармацевтът проф. Рахамин Шекерджийски, известен като бащата на беналгина“ е

...
Фармацевтът проф. Рахамин Шекерджийски, известен като бащата на беналгина“ е
Коментари Харесай

„Бащата на беналгина“ проф. Рахамин Шекерджийски с номинация за орден „Стара планина”

Фармацевтът проф. Рахамин Шекерджийски, прочут като „ бащата на беналгина “ е препоръчан от държавното управление за награждаване с медал „ Стара планина “ – първа степен. Проектът на решение е първа точка в дневния ред на постоянното държавно съвещание, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Предложението на държавното управление за връчване на оценката е до президента на България, който би трябвало да издаде декрет за награждаването. Проф. Шекерджийски е бележит академик в региона на фармацията с над 66 години трудов стаж. Роден е в Дупница през 1934 година. Той е донор на учебни заведения, детски градини в Дупница, както и на футболния клуб в града.

Неговият принос за фармацията включва близо 80 разработки на лекарствени артикули, като 30 от тях са сполучливо внедрени и добре познати в практиката, измежду които и беналгина – хапчето срещу болежка.

Номинацията на проф. Рахамин Шекерджийски беше подкрепена и с декларация на локалния общински съвет в Дупница.

В дневния ред на държавното съвещание са включени още промени в постановлението, уреждащо изискванията и реда за одобряване на броя на одобряваните за образование студенти и докторанти в държавните висши учебни заведения, както приемането на листата на предпочитаните професионални посоки.

Началото на съвещанието е от 10:00 часа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР