Фамилията на близнаците Валентин и Борислав Динкови от Цалапица се

...
Фамилията на близнаците Валентин и Борислав Динкови от Цалапица се
Коментари Харесай

Семейството на близнаците помагачи се изселва от Цалапица

Фамилията на близнаците Валентин и Борислав Динкови от Цалапица се изселва от селото, заяви пред Plovdiv24.bg кметът на селото Ивайло Данаилов.

От първия ден, в който бе обявено, че двете 19-годишни момчета са с обвиняване по отношение на убийството на 24-годишния Димитър Малинов, фамилията е напуснало къщата. Днес те са декларирали с решителност, че няма да се връщат повече. Дори към този момент са се пренесли в друго обитаемо място. Имотът ще бъде продаден, сподели още кметът.
-->
Валентин и Борислав Динкови са обвинени в персонално укривателство и подкрепяне на посочения за палач на 24-годишния Димитър Малинов - Рангел Бизюрев. Вчера Районният съд в Пловдив ги остави за непрекъснато в ареста. Пред магистратите едното момче - Борислав, призна, че е бил очевидец на закононарушението. " Бях очевидец на убийството на моя другар Димитър Малинов. Искрено скърбя ", сподели той.

Хората в Цалапица обаче не са съгласни с това, че братята са упрекнати единствено в укривателство, като множеството протестиращи смятат, че те са съучастници в убийството.

Всичко това провокира недоволството на локалните и напрежението ескалира по време на един от митингите, като част от хората започнаха да хвърлят бомбички, димки и камъни по къщата на Динкови. След намесата на жандармерията не бяха позволени повече вълнения.

Сега към този момент хората са по-спокойни и с помощта на апела на кмета Данаилов хората са спрели да обикалят адресите на Рангел и близнаците.

" Разбира се, ние не можем да желаяме изселване на бабата и дядото на Рангел, които живеят на края на селото. Възрастните хора са там от години, а Рангел не е живеел непрекъснато при тях, а единствено ги е посещавал ", сподели още кметът на Цалапица.

Тази вечер митингите не престават. Кметът на селото означи още, че на този стадий протестиращите не упорстват за оставка на районния шеф на Министерство на вътрешните работи, защото в негово лице те виждат човек, който се е намесил и е форсирал следствието. Но желаят оставката на шефа на РПУ Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев, който е неглижирал жалбата на родителите на изчезналия Митко. Той е шеф на РПУ-то от 13 години. Протестът през днешния ден е от 19 часа пред полицията в Стамболийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР