Фалстарт на поредния опит за даване на ход на делото

...
Фалстарт на поредния опит за даване на ход на делото
Коментари Харесай

Съдът поряза близнаците, чакат Рангел Бизюрев за разпит

Фалстарт на следващия опит за предоставяне на ход на делото против близнаците Динкови, арестувани за убийството на Митко в Цалапица.  Защитата на двамата братя юрист Званчева пожела да бъде изменено определението за изчакването на разпита на Рангел Бизюрев, тъй като обвинените са поискали кратко правосъдно следствие-самопризнание на обстоятелствата от обвинителния акт, за което не е нужно събирането на нови доказателства. Според юриста това е неприемливо. Държавното обвиняване пожела делото да бъде гледано по общия ред, с цел да бъде разпитан Рангел Бизюрев. Съдът намира, че на този стадий няма да бъде обещано начало на делото, с цел да бъде изчакан разрушена на Бизюрев, тъй като е единствен очевидец по делото. По думите му този разпит е вероятен в непосредствен интервал от време.
Прочетете още
Адвокат Званчева пожела Динкови да бъдат пуснати от ареста, тъй като не са лица с социална заплаха. Тя добави, че не биха се укрили или направили друго закононарушение.

“Тази мярка за неотклонение се трансформира в принуда ”, добави отбраната.

Съдия Боян Кюртов обаче удостовери мярката за неотклонение “задържане под стража ” на двамата близнаци Динкови. Близките на Митко не престават да желаят и нов следствен опит. Това обаче зависи от показанията на обвинявания за убийството Рангел Бизюрев.

Съдът съобщи, че това е последна опция да се обезпечи разпитът на Бизюрев.

По-рано през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи съобщи, че предходната седмица Рангел Бизюрев е бил изправен пред съд.

" Първата правосъдна инстанция е почела настояването за екстрадиция, надяваме се след обжалването напълно скоро да го получим назад, като срокът зависи от законодателството на Дания. Имаме увещание, че ще стане в оптимално къси периоди ", акцентира гл. комисар Живко Коцев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР