Фалстарт и на втория опит на Районния съд в Пловдивда

...
Фалстарт и на втория опит на Районния съд в Пловдивда
Коментари Харесай

Опасно близо: Дебора и Георги отново се срещнаха в съда в Пловдив

Фалстарт и на втория опит на Районния съд в Пловдив да даде ход на делото против Георги Георгиев , упрекнат в принуждение над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. Двамата се срещнаха в залата, само че никой от тях не разяснява нищо пред медиите, съобщи Дарикнюз.

" Отсъствието на отбраната на Георгиев е опит за шиканиране на делото " - това обявиха в правосъдната зала и пред публицисти юристите на Дебора.Поводът за изявлението им бе фактът, че единият бранител на Георги подал молба, че е зает по различен развой в това време, само че в Стара Загора, а другият е в болничен. Това бе претекст да изискат от арбитър Десислава Порязова да назначи длъжностен , трети , юрист на Георги, с цел да се подсигурява, че делото ще върви и няма бранителите да си разрешат постоянно неявяване.Съдията съобщи, че все още те имат основателни аргументи да липсват в залата, като увери, че при последваща сходна обстановка към този момент ще се разисква въпросът за назначението на трети юрист на Георги.

Командированите обвинители от Районната прокуратура в Стара Загора показаха, че доста бързо, са изпълнили напътствията на съда и са „ ремонтирали обвинителния акт против Георги. Те показаха мнение, че към този миг няма нови условия, които да постановат смяна на мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека.

Следващият опит за пускане на делото ще бъде на 17 април.

Това е вторият опит на Районния съд в Пловдив да даде ход на делото против Георги Георгиев, упрекнат в тормоз над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, откакто един път магистратите върнаха обвинителния акт на прокуратурата за преправяне.

Случаят на Дебора нашумя предишното лято, когато стана ясно, че на момичето са правени 400 шева върху рани, нанесени с макетен нож. Обвинен за нападението е Георгиев, като съгласно прокуратурата той също по този начин остригал косата на Михайлова срещу волята ѝ и я е заплашвал с ликвидиране. След като всички съдии в Стара Загора си направиха отказ, делото беше изпратено в Пловдив от Върховен касационен съд.

Така против подсъдимия Георги Георгиев са повдигнати три обвинявания. Едното е за породена по изключително нечовечен метод многостепенна телесна щета, другото – за насила и третото за закана с ликвидиране.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР