Фалшивите новини в интернет се разпространяват по-бързо от истинските. Това

...
Фалшивите новини в интернет се разпространяват по-бързо от истинските. Това
Коментари Харесай

Фалшивите новини в интернет се разпространяват по-бързо от истинските

Фалшивите вести в интернет се популяризират по-бързо от същинските. Това демонстрира ново изследване на Масачузетския софтуерен институт, оповестено в Science, предадоха международните осведомителни организации.
Според заключенията, това се дължи на самите консуматори на обществените мрежи, а не на така наречен бот стратегии. Обяснението за феномена е, че търсим информация, която да ни изненадва, а тези " вести " се оказват подобаващи за задачата.
Оказва се, че на подправените вести е нужно 6 пъти по-малко време, с цел да доближат до читателите, в сравнение с същинските. Също по този начин има 70% по-малка евентуално същинската информация да бъде споделена.
Екипът от Масачузетския софтуерен институт е проучил към 126 хиляди вести, споделяни в " Туитър " в интервала от 2006 до 2017 година. Сред тях има и същински, и лъжливи. Те са споделени от 3 милиона души над 4,5 милиона пъти.
Също по този начин излиза наяве, че потребителите, публикуващи подправени вести, са по-малко дейни, наблюдават по-малко други страници и консуматори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР