Фалшиви печати на Специализираната прокуратура, Министерството направосъдието, общината и полицията

...
Фалшиви печати на Специализираната прокуратура, Министерството направосъдието, общината и полицията
Коментари Харесай

Фалшиви печати на спецпрокуратурата и МП откриха в офиса на адвокат във Враца

Фалшиви печати на Специализираната прокуратура, Министерството направосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски сдружения, са открити и конфискувани при осъществено наново претършуване в офис, употребен от четири лица, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за измами във Враца, оповестяват от прокуратурата.

На 5 март тази година Спецпрокуратурата притегли към наказателна отговорност адвокатка от града, нейната щерка (която се е представяла също за адвокат), както и двама мъже, осъждани за измами.

Тогава в офиса на един от обвинените бяха открити и конфискувани огнестрелни оръжия, муниции и опиати. В друго помещение, употребено от групата, бяха открити фреза за направа на матрици за неистинен монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 година тротил с дистанционно управление и магнит.

Разследването посочило, че то е било предвазначено за слагане под автомобил.
 Престъпна група с присъединяване на юрист са разкрили от ГДБОП във Враца
Престъпна група с присъединяване на юрист са разкрили от ГДБОП във Враца

Намерили и самоделка, и фреза, и подправени документи

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвинените, а на другите участници (майка и дъщеря) дефинира по-леки ограничения за неотклонение - " домакински арест " и парична гаранция.

След получено позволение от СНС беше извършено наново претършуване в офиса, употребен от незаконната група, където бяха открити и конфискувани доказателства, разкриващи нови насоки на активността й - в частност на освободените с по-леки ограничения дами. Същите са арестувани за 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, който ще изиска от съда да бъдат арестувани за непрекъснато.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР