Фалшиви имейли се разпространяват от името на НАП. Те представляват

...
Фалшиви имейли се разпространяват от името на НАП. Те представляват
Коментари Харесай

Разпространяват се фалшиви имейли от името на НАП

Фалшиви имейли се популяризират от името на Национална агенция за приходите. Те съставляват известие с подателя: [email protected] и заглавие на имейла: " Предупредително писмо за подаване на Интрастат декларация.

Писмата съдържат информация за приближаване на крайния период за подаване Интрастат декларация по поток, оповестиха от Национална агенция за приходите.

Текстът на подправените електронни известия гласи /публикуваме го без редакция/:

" Относно: увещание за приближаване крайния период за подаване Интрастат декларация по поток / потоци Вътресъюзен импорт за референтен интервал 30/2022 година

Напомняме Ви, че срокът за подаване Интрастат заявления е 14-то число на месеца, идващ референтния интервал на съображение член 11 алинея 1 от Закон за статистика на вътрешнообщностната търговия със артикули /ЗСВТС/.

ДИРЕКЦИЯ ИНТРАСТАТ

Централно управление НА Национална агенция за приходите

Това е автоматизирано генерирано известие. Моля, не отговаряйте. “

Към писмото има прикован файл, съдържащ злотворен код. При отварянето му, компютърът на получателя може да бъде инфектиран с вирус, който да открадне персонални и финансови данни.

Това съставлява класическа форма на " фишинг “ офанзива, посредством която се цели опит за кражба на персонална информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

Ако получите подобен имейл, не го отваряйте, а го изтрийте. Ако въпреки всичко сте отворили имейла, то сканирайте с антивирусна стратегия или потърсете подпомагане от IT експерт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР