Фалшиви айфони и други продукти на Apple бяха конфикувани в

...
Фалшиви айфони и други продукти на Apple бяха конфикувани в
Коментари Харесай

Ирландия конфискува хиляди фалшиви iPhone


Фалшиви айфони и други артикули на Apple бяха конфикувани в Северна Иландия
(снимка: CC0 Public Domain)

Полицията в Северна Ирландия приключи огромна интервенция за подправяне, като конфискува устройства на стойност към 750 000 $. В а кциите, извършени в четвъртък в Белфаст и Портадаун, бяха открити над 20 000 подправени продукта.

Въпреки че точната разбивка на иззетите артикули не беше разкрита, фотоси от мястото демонстрират, че забележителна част са подправени артикули на Apple. Присъстват подправени iPhone, AirPods и калъфи за iPhone, дружно с други неуточнени подправени смарт часовници, мобилни телефони и зарядни устройства, заяви Apple Insider.

Този случай акцентира световния обсег на интервенциите за подправяне. Докато продуктите на Apple постоянно са на прицел, „ нарушителите ще се опитат да копират всичко ”, съобщи детектив сержант Мейсън от PSNI (Полицейската работа на Северна Ирландия). Освен това служителят на реда предизвести, че такива подправени артикули постоянно финансират проведената престъпност.
още по темата
Акцията следва сходни дейности в региона на Източен Мидландс в Англия. Интересното е, че компания за ремонт в този регион беше санкционирана с близо 150 000 $ през 2021 година за продажба на подправени зарядни устройства на Apple.

Въпреки че към момента не са повдигнати директни обвинявания, свързани с подправяне, 24-годишен мъж беше задържан след акцията в Портадаун, въпреки и по съмнение за имиграционни закононарушения, съгласно медийни изявления.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР