Фалшът и приказките за шарани отново са пуснати в действие.

...
Фалшът и приказките за шарани отново са пуснати в действие.
Коментари Харесай

Слави побесня! Ето какво предизвика гнева на шоумена

Фалшът и приказките за шарани още веднъж са пуснати в деяние. Това написа във Facebook профила си телевизионният водещ Слави Трифонов във връзка предлагането на Българска социалистическа партия партийната дотация да се понижи на 5 лева за глас.

" О, каква изненада! О, какъв потрес! Сякаш това какво желаят Корнелия Нинова и качилия се на нейния кон някакъв си Александър Симов, е по-важно от това, какво са поискали 2 516 957 български гласоподаватели. А те, да напомня на бързо забравящата партия-столетница, желаеха 1 лев дотация за партиите ", написа шоуменът.

Според него от Българска социалистическа партия оферират такова понижение, единствено тъй като знаят, че няма да бъде признато. Трифонов припомня, че през февруари 2017 година Корнелия Нинова даде обещание да внесе предложение за понижаване на партийните дотации, само че по този начин и не го прави.

Ето и цялата обява на Слави Трифонов във Facebook:

С интерес следя днешната комична сценка, в която партиите още веднъж извадиха дъвката с партийните дотации. Идват избори и фалшът и приказките за шарани още веднъж са пуснати в деяние.

Българска социалистическа партия предложи дотацията за партиите да стане 5 лв. на глас.

О, каква изненада! О, какъв потрес! Сякаш това какво желаят Корнелия Нинова и качилия се на нейния кон някакъв си Александър Симов, е по-важно от това, какво са поискали 2 516 957 български гласоподаватели. А те, да напомня на бързо забравящата партия-столетница, желаеха 1 лев дотация за партиите.

Българска социалистическа партия още веднъж вади дъвката с високите партийни дотации за предизборни цели. За да лови шарани. През февруари 2017 година, преди последните парламентарни избори, Корнелия Нинова даде обещание, че ще внесе предложение за законови промени за понижаване на партийните дотации, тъй като „ народът изискал да се понижат дотациите на партиите “. Глупости, нищо не внесе! По-късно даде обещание да внесе и законопроект за изборна система с 50% мажоритарно гласоподаване. Пак нелепости – до ден сегашен не го е внесла.

Всъщност, през 2013 година Българска социалистическа партия понижи дотацията за партиите от 12 лв. на... 11 лв., в „ взаимност с българските жители, които претърпяват доста ограничения “, както сподели тогава другарят Станишев.

Солидарност-солидарност, какъв брой да е взаимност? Едно левче.

Точно тогава е отхвърлено предлагането на „ аления “ народен представител Георги Кадиев дотацията да се понижи не на 11 лв., а на 6 лв.. Да, отхвърлено е. Българска социалистическа партия е измежду ръководещите, Корнелия Нинова е „ червен “ народен представител. И в този момент същата Корнелия Нинова желае 5 лв. дотация. Иска, щото знае, че няма да мине.

Между другото, през същата 2013 година, на същия спор за партийната дотация, „ Атака “ на бате Волен предлага изобщо да няма партийни дотации. Предложението е отхвърлено. А да попитам – в този момент бате Волен по какъв начин ще гласоподава? 11 лв., нали?

Няма по какъв начин да подмина и днешните изявления на финансовия министър Владислав Горанов и на депутата от ГЕРБ и някогашен душманин на ГЕРБ - Тома Биков. Първият сподели, че в случай че няма дотации, партиите ще изпаднат според, а вторият го добави, че зависимостта ще е от едрия капитал. Аз по-голямо и откровено самопризнание към българските гласоподаватели не съм виждал - „ Ако не взимаме от вас, ще си вземем от едни други хора “. То, не че не си взимат и от другите, само че това е обособена тематика.

В Германия дотацията за партиите е под 1 евро. Как се оправят немските депутати с тия под 1 евро – не знам.

И един доста значим въпрос имам: „ За какво тъкмо са им на партиите тия пари? За какво, бе? За какво са има тия пари? За какво ги харчат? И по какъв начин по този начин имат пари на влог? Явно не им трябват. Това е една извънредно мръсна история, която ние, българите, им разрешаваме да осъществят непрестанно. Това е извънредно неуместно и доста срамно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР