Фалити на топлоразпределителни дружества няма да бъдат допуснати. При нужда

...
Фалити на топлоразпределителни дружества няма да бъдат допуснати. При нужда
Коментари Харесай

Александър Николов: Няма да допуснем фалити на топлофикации |

Фалити на топлоразпределителни сдружения няма да бъдат позволени. При потребност министерството ще приспособява ограниченията за отплата, разгласи през днешния ден министърът на енергетиката Александър Николов.

От, а това може да с по 200-300 лева

Николов прикани да няма спекулации по отношение на възможни банкрути и прекъсване на топлоподаването в отоплителния сезон. Той е безапелационен, че рисковете за сдруженията, свързани с топлоснабдяването, ще бъдат избегнати.

„ Проведе се работна среща с ръководителя на КЕВР Иван Иванов и всички представители на " Българския енергиен холдинг ". КЕВР напълно съблюдават регулаторните и нормативни условия и съвсем напълно извършват заявките за цени на природния газ от страна на " Булгаргаз ". Управлението на съответните количества и микса към тях е функционалност на " Булгаргаз ". Министерството ще извърши цялостен оглед на политиките на „ Булгаргаз ” - заради високите цени. Установените резултати ще бъдат обявени ”, сподели той.

По думите му цената на природния газ в България зависи от динамичността на цените на петрола, динамичността в цените на европейските газови пазари и лимитираните количества, които могат да се теглят от хранилището в Чирен.

Енергийният министър означи, че понижението, което се следи в последните две седмици на европейските газови пазари и при опазване на настоящите трендове от топло време, евентуално ще се отрази и на цената на природен газ у нас през февруари.

Заради по-голямото покачване на цената на природния газ, Министерството на енергетиката и Министерството на финансите ще приспособяват при потребност квалифицираните ограничения за обезщетения на сдруженията, които оперират на контролирания пазар.

Продължават напъните на най-високо административно равнище от страна на министър-председателя Кирил Петков и всички други дипломатически канали за усъвършенстване на доставките на природен газ от Азербайджан, сподели още Николов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР