Фалит на общински болници в страната няма да има, нито

...
Фалит на общински болници в страната няма да има, нито
Коментари Харесай

Зам.-председател на Лекарския съюз: Фалит на общински болници няма да има

Фалит на общински лечебни заведения в страната няма да има, нито някой по административен път може да каже, че би трябвало да се закриват лечебни заведения, сподели през днешния ден във Варна зам.-председателят на БЛС проф. Огнян Хаджийски, който е измежду участниците в 28-а асамблея на Интернационалната здравна асамблея "България " /ИМАБ/.

Има лечебници, които изпитват съществени компликации, само че не престават да работят, въпреки и с огромни старания от страната на медицинските експерти, добави проф. Хаджийски. Той уточни, че не е изключено да се стигне до закриване на отделения, само че не тъй като някой издава такава заповед, а тъй като личният състав отпътува и структурите към този момент не покриват здравните стандарти. Въпреки тези проблеми главните клиники ще продължат да работят и то освен като оказват незабавна помощ, а и като оказват помощ на пациенти със обществено значимите болести, тъй като множеството от тях нямат опция да пътуват, добави Хаджийски.

В 28-а асамблея на ИМАБ вземат участие повече от 300 експерти от цялата страна и чужбина, добави президентът на организацията проф. Красимир Методиев. Той посочи, че съвещанията са в четири посоки - медицина, дентална медицина, фармация и здравен мениджмънт. В рамките на форума ще се обърне особено внимание на проблемите в българското опазване на здравето и методите за тяхното разрешаване.

Проф. Методиев добави, че главен преподавател на асамблеята на ИМАБ е проф. Весела Кристенсен, която от дълги години работи в Института по онкология и в университетската болница в Осло. През тази година българката е отличена с най-голямата кралска премия на Норвегия. Призът е за достиженията й в научните изследвания в региона на рака на гърдата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР