Фалиралата авиокомпания "Еър Берлин" (Air Berlin) се готви да съкрати

...
Фалиралата авиокомпания "Еър Берлин" (Air Berlin) се готви да съкрати
Коментари Харесай

"Еър Берлин" планира уволнението на почти 1,5 хил. свои служители


Фалиралата самолетна компания "Еър Берлин" (Air Berlin) се готви да редуцира 1400 свои чиновници, оповестява "Ройтерс", базирайки се на документи от профсъюза, съгласно които наземният обслужващ личен състав ще получи съобщение за уволнението си до края на октомври.

Междувременно тези чиновници на компанията, чиято работа е нужна за осъществяването на полетите, ще бъдат освободени от служба чак в края на февруари 2018 година Намаляването на личния състав ще засегне и административните длъжности.

БГНЕС напомня, че в средата на август втората по величина самолетна компания в Германия „ Еър Берлин ” разгласи началото на правосъдно произвеждане по неплатежоспособност. Това решение бе взето, откакто главният акционер - самолетната компания „ Етихад ”, която има 29,21% от акциите - отхвърли да отпусне спомагателни средства за подкрепяне на затъващия немски транспортьор.

За да обезпечи работата на "Еър Берлин" за празничния интервал, немското държавно управление склони да даде заем на авиопревозвача в размер на 150 млн. евро. Според изчисленията сумата е задоволителна за три месеца. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР