Фактурите за ток на бизнеса през февруари ще включат компенсациите

...
Фактурите за ток на бизнеса през февруари ще включат компенсациите
Коментари Харесай

Петков: Фактурите за ток на бизнеса през февруари ще включат компенсации

Фактурите за ток на бизнеса през февруари ще включат обезщетенията за декември и за януари и ще бъдат доста по-ниски, разгласи министър председателят Кирил Петков на брифинг. Сформирана е работна група, която да разиска обезщетения за общините, учебните заведения, лечебните заведения, детски градини, само че:

" Докато не почистим тези публични поръчки, не може да приказваме, че общините просто нямат пари за осветяване. Да, може да има и такива общини, само че ще пожелаеме точните елементи, тъкмо за какви пари става дума, тъй като както всички знаем, осветлението не е огромен % от разноските на общините. Искаме да отделим политическия пиар, с който ни заливат от заран до вечер, с действителните потребности и действителната потребност от помощ ".
Премиерът изясни уволнението на управлението на " Булгаргаз " с претекст, че част взетите решения рефлектират върху високите цени на газа. Той разгласи, че се води следствие какъв % от синьото гориво от „ Газпром “ и от азерския газ образуват цените:

" Надявам се, че службите напълно скоро ще ни дадат ясно обяснение и евентуално може би ще издигнат обвинявания, това е в техните пълномощия.

Това, което ще видите в идващите няколко дни, ще бъдат спомагателни уточнения, покачване на обвинявания и разяснение на обстановката. И колкото и студиа да бъдат обикаляни, обстоятелствата приказват - определен е бил високо, скъпият снабдител ".

Ако някой си мисли, че ще взема неверни решения против националната сигурност и по едно и също време с това да ощетява потребителите, това време свърши, сподели още Кирил Петков. Уволнението на ръководството на „ Булгаргаз “ е функционалност на това, че ние имаме вяра и Министерството на енергетиката има вяра, че хората там не са си изпълнявали дилемите по верния метод, уточни още министър председателят.

Правителството утвърди Бюджет 2022 и ще го внесе за гласоподаване в Народното събрание, разгласи още министър председателят Кирил Петков. По думите му кабинетът е одобрил " бюджет на растежа ", защото над осем милиарда лв. ще бъдат обезпечени за финансови вложения.

Изключително значими са и вложенията в човешки запас, добави Петков:

" За пръв път ще имаме безвъзмездни детски градини, започвайки от април, и безвъзмездни ясли. Ще влагаме възнагражденията на учителите да бъдат 125% от междинната работна заплата, ще влагаме в обществена политика също. Няма да има пенсионер идната година под линията на беднотия ".
Петков отбрани финансовия министър Асен Василев поради острия коментар към работодателите, които се опълчват на нарастването на минималната работна заплата от 650 на 710 лв..

Върху България не се оказва напън за напредък в връзките с Република Северна Македония, увери министър председателят Кирил Петков.

Той за следващ път посочи, че страната е построила нов метод във воденето на договарянията със Скопие:

" Скоростта, с която се движим, е функционалност единствено и само на резултатите. Засега заложихме цели. Колко бързо тези цели се реализиран, това ще бъде скоростта, с която ще се движим там. И никой отникъде не може да ни постави напън за това нещо. Едновременно с това приоритизираме добросъседството като съществена цел в тези връзки ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР