Факторът изненада помага до момента на отбора на Наполи да

...
Факторът изненада помага до момента на отбора на Наполи да
Коментари Харесай

Обясниха защо Наполи е толкова успешен

Факторът " изненада " оказва помощ досега на тима на Наполи да прави възторг в Шампионската лига, а улеснената обстановка в шампионата на Италия им оказва помощ да се концентрират върху европейските си подвизи.

Вече е въпрос на време не дали, а по кое време тъкмо ще бъде узаконена първата шампионска купа на неаполитанците от повече от три десетилетия.
 Кога Наполи може да стане първенец предварително?
Кога Наполи може да стане първенец предварително?

Най-рано това може да се случи на 30 април

Не по-малка е упоритостта на тима да се класира за първи четвъртфинал в Шампионската лига въобще, а на прага на това достижение е Айнтрахт (Франкфурт). А с цел да стане това, би трябвало да го отстраняват след 2:0 на открито и идно домакинство на стадион " Диего Армандо Марадона " на следващия ден.

" Всеки мечтае да завоюва Шампионската лига, само че знаем, че е мъчно ", сподели полузащитникът на Наполи Станислав Лоботка пред италианския вестник " Кориере дело Спорт ". " Но няма какво да губим, играем без напрежение, не сме като Реал Мадрид. Ако успеем да продължим напред, можем да се срещнем с тях и ще се опитаме да победим. Но дали с тях или с някой различен - ще отидем в идващия мач изцяло уверени, че можем да играем като еднакъв с еднакъв с такива тимове. Никой не чака Наполи да стигне до финала ".

Но Наполи се съобщи още веднъж при най-силните тимове в Европа с 4:1 над Ливърпул предходната година и от този миг насам в никакъв случай не са дали индикация, че ще се откажат от пътя нагоре. И Наполи мина през групата с пет победи, вкара 20 гола, допускайки едвам 6 в личната си врата. И отборът е действително несломим в Серия А, като води с 18 точки 12 кръга преди края.

" Ще създадем всичко допустимо, с цел да достигнем звездите, само че остават доста мачове и би трябвало да ги играем с увереност и темперамент ", съобщи треньорът на отбора Лучано Спалети. Мисля, че можем да го реализираме, в случай че запазим този нрав и останем спокойни ".

Cпалети, който за втори следващ сезон отпред на тима, признава по какъв начин е превзет от " голяма и неповторима пристрастеност, която получава от последователите на тима ".

Същите тези почитатели бяха ядосани, когато си потеглиха от тима Дрийс Мертенс, Калиду Кулибали и Лоренцо Инсиние. И още по-ядосани, когато на техните места бяха привлечени тотално незнайният за тях грузинец Хвича Кварацхелия и корейският брaнител Ким Мин-джае за заместител на Кулибали. Но двамата се трансфораха в извънредно значими футболисти и ще бъдат с доста сериозен принос за първата купа след епохата на към този момент починалия кумир Диего Марадона.

" Толкова доста играчи бяха напуснали, само че ние се спогледахме и знаехме, че новодошлите ще поддържат равнището ни високо. Стана ясно още след няколко тренировки, че не са инцидентни хора ", съобщи още Лоботка и посочи за какво: " И тогава в първия мач от Шампионската лига имахме значими отговори... нашето самочувствие набъбна, ние се убедихме в нашата мощ, в това, което Спалети ни споделяше. И започнахме да играем по този начин, както никой не очакваше ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР