Фактор, който се задава на политическия терен, е Слави Трифонов,

...
Фактор, който се задава на политическия терен, е Слави Трифонов,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Слави Трифонов ще се развие като фактор на политическия терен чак през 2021-ва г.на

Фактор, който се задава на политическия терен, е Слави Трифонов, само че това ще се развие чак през 2021-ва година. Кризата в Перник е съществено нещо. Ако перничани бяха преизбрали кметицата от ГЕРБ, казусът с водата щеше да бъде ”запушен ”
Това сподели пред БНР социологът Андрей Райчев по отношение на подготвяния от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление поради водната рецесия в Перник, " която става и национална ", както я дефинира лидерката на левицата Корнелия Нинова. " Застрашени са и други градове - чуваме за Ботевград, в Шумен също има проблеми ", добави той.

" За всяко държавно управление краят на януари е доста тежък миг. Причината е настроението на хората - парите на 20-и януари ще свършат. Януари е дълъг месец и до момента в който дойдат заплатите ", изясни той.

Социологът разяснява политическата 2019-а година за партиите в България.

" На въпроса за какво Българска социалистическа партия загуби двата избора през годината, аз имам отговор. Той е, че Българска социалистическа партия изостави оръжието си, наречено " консенсус " - това беше единственият метод да излезеш след 45 години тирания. Това оръжие беше доста мощно, само че заслужено, исторически видяно ", сподели Райчев. По думите му Нинова е изоставила това оръжие, тъй като тя не е била член на Българска комунистическа партия и не усеща виновност за ръководството до 89-а година.

Според него този тип другарство не е дало добър резултат.

" Проблемът за изолацията на Българска социалистическа партия продължава да стои. Тази партия би трябвало да осъзнае, че е една от партиите, колкото и мощна да е. Те би трябвало фундаментално да премислят политическото си наличие ", безапелационен беше той и посочи, че прекомерната настъпателност отблъсква.

Райчев акцентира, че Българска социалистическа партия би трябвало да възвърне някои от своите типичен, развити от времената на Лилов и Луканов, способи на наличие - търсене на консенсус. " А с кого могат да се съюзят те? Единственият вероятен съдружник е ГЕРБ, а цялата им политика на Българска социалистическа партия е построена на тежко антигерберство. Не знам по какъв начин ще излязат от това състояние ", разяснява социологът.

По думите му ГЕРБ политически са си постлали пиедестал тази година за относително умерено ръководство, т.е. би трябвало да чакаме да си изкарат мандата.

Според Райчев Движение за права и свободи са в " точни " връзки с властта - " доста конкретизирани и доста съблюдават конкретизираното ", разясни той и добави: " За партия, като тях, ресурсът е доста значим и не могат да си разрешат нещо авантюрно, по тази причина мисля, че те няма да са дейни критици. Движение за права и свободи неведнъж са подчертавали, че не виждат формула, по която ги канят да смъкват властта. Те споделят: " Ще свалим тази власт - и? " и защото не следва явен отговор на това, те споделят: " Ще ги държим тия ".

Движение за права и свободи могат да смъкват това ръководство, само че няма да го създадат, изрично съобщи Райчев.

За десницата Райчев съобщи, че не е ясно дали ще успее да прескочи бариерата за влизане в Народното събрание. " Не обсъждаме дали ще вземат властта, а дали ще съумеят да станат съпротива ", заключи той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР