ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

На кой Господ се кланяме на 9 май


ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.

Съветският империализъм – самый гуманный империализм в мире

За Европа Втората международна война стартира на 1 септември 1939 година, само че за комунистите в Европа тя стартира на 22 юни 1941, когато Германия атакува Съветския съюз. Това написа Свобода Бъчварова, щерка на ултракомунисти. Баща ѝ Тодор Ангелов-Божаната се бори в Испания против франкистите и умира в нацистки затвор в Белгия като участник в Съпротивата. Майка ѝ е арбитър в така наречен Народен съд.

Това разяснява в профила си във „ Facebook “ Георги Даскалов.

Всъщност Втората международна война стартира по-рано. Унизената и изгубила територии и население Германия излиза от рецесията, основава най-могъщата войска в Европа и потегля към реванш.

На 11 март 1938 Хитлер причислява Австрия по метод, който типологично е безусловно същият като анексирането на Крим от Русия. Следва поглъщането на Судетите и на цяла Бохемия със единодушието на Франция и Англия – напролет на 1939 година.

През есента, на 1 септември, Германия атакува Полша. От другата страна нахлува Съветският съюз. Притисната от две страни от двете най-силни военно страни, Полша на 18 септември капитулира и още веднъж престава да съществува, откакто преди 21 години е възстановила своята държавност. Хитлер и Сталин си я поделят.

Малко по-късно Съюз на съветските социалистически републики атакува Финландия, само че финландците се отбраняват и не разрешават да бъдат победени.

На идната година през лятото Съветският съюз анексира Литва, Латвия, Естония, Молдова и Северна Буковина.

В цяла Европа върви невиждано до тогава прекрояване на границите, в което дейната страна са победените в Първата международна война – нацистка Германия и руска Русия, като и фашистка Италия, която официално е измежду спечелилите, само че не получава нищо.

България също е измежду победените през 18-а година и също търси реванш. И получава назад Южна Добруджа, откакто Хитлер натиска Румъния. Руснаците също си оферират услугите, само че България избира да получи „ дара “ от Хитлер.

На втория стадий от войната България влиза и в Македония и праща окупационни корпуси в Сърбия и Гърция.

Нападението на Германия против Съюз на съветските социалистически републики поставя завършек на стратегическия съюз сред Хитлер и Сталин. За да попречи на установяването на безразделно немско владичество в Европа, Западът е заставен да одобри за съдружник комунистическа Русия.

Цената на този съюз е висока. Германия е разгромена и смачкана, само че голяма част от континента става комунистическа. Многопартийната система и свободните избори са отстранени в България, Румъния, Чехословакия, Полша, Унгария, в една четвърт от Германия (ГДР), Югославия, Албания.

Фактически тези страни, без Албания и Югославия, които се отделиха, са дадени на Съветския съюз като колонии. Западът се разплаща с Москва с живи хора и територии. Просто ни съобщи ни.

Руснаците по този начин го и възприемат. Преди две години в едно изявление водачът на съветския рокерски клуб „ Нощни вълци “ Александър Залдостанов, който назовава Путин собствен другар, по този начин и характеризира някогашните спътници на Съветския съюз. Ние, споделя, не ограбвахме своите колонии. Съветският империализъм – самый гуманный империализм в мире.

На 9 май Русия празнува Деня на успеха във Втората международна война. Това си е нейно право. Право ѝ е и да си написа историята както откри за добре.

Но ние като българи и като народ, който е имал страна в Европа преди руснаците, преди германците, преди французите, имаме същото право. Нашата история не е идентична с съветската, още по-малко със руската.

България е била, е и ще бъде в Европа. Българска България.

Не съветска. Не руска. Не и американска или немска.

И в случай че не можем да го проумеем, кланянето в разнообразни направления ще продължи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР