ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Илиан Василев: Вкарването на две жени в затвора след 3 години арест е изнасилено право

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
По проблема Иванчева и Петрова, хора свързани с прокуратурата, ме подлагат на критика, че не съм спазвал правилото решенията на съда аксиоматично да се одобряват като самостоятелни и да не се разискват. Дори ме упрекнаха, че същият този съд ме защитил по отношение на Джи Пи Груп, Делта Гард и Делян Добрев.

Започвам с изключителния Кристиан Таков - Правото би трябвало да се пази от закона. Ако не го схващат в прокуратурата значи не са разбрали разликата сред школата в Симеоново, произвела Гешев, в която ги учат да обслужват закона, както са всички други служители на реда, и Софийския университет, който ни даде Кристиан и която връзката на правото и закона минава съзнанието за публично самопризнание, през морал и правдивост.

Самата концепция, че правосъдните решения не се разискват, а извършват значи да си примирим с безобразията в тази система. Да, има проблем с това да подвеждаме всички съдии под един знаменател, това е несъмнено неприемливо. Но е още по-перфидно, противоположното състояние доверието по принцип към специалността да се употребява за отбрана от всеки нейн обособен член и по този начин те да стават недосегаеми и неподлежащи на социална рецензия.

Тези съдии, които постановиха присъдата на Иванчева и Петрова нямат нищо общо със съдиите, които са постановили моите решения. В моето уравнение отсъства прокуратура, да не приказваме профилирана. Още когато се разделиха съдиите на профилирани и други, трябваше да стачкуват.

А това е значително, тъй като с вкарването в пандиза на двете дами, след близо три години домакински и действителен арест, е изнасилено право. Още от първия ден на показното им задържане. Съдиите не спасяваха правото, а опърпаната от всички страни известност на " сътрудника " Иван Гешев. Вместо той да си носи дамгата на перверзните му схеми със профилирано правораздаване за битка с корупцията, които пазят огромните риби и търсят жертви измежду беззащитните, в този момент съдиите носят този срам. Същите съдии, които са освободили Маргините и куп светила на мафията, вкараха двете дами в Сливен, с цел да " нахранят " медиите с политически амфетамини на илюзията, че Гешев прави някаква работа и че действителната корупция е при дребните кметове, а не при огромните акули в политиката и бизнеса. Не инцидентно признакът на българската корупция беше в екрана, до момента в който двете дами ги извеждаха под ескорт..

За това се връщам на " тънката " и непостижима за мнозина чиновници на Темида разлика сред тези които пазят правото преди закона, и другите, осъдили двете дами, които обслужат през закона мощните на деня.

Без публичен контракт основан върху морала и справедливотта нито една система не може да действа, в това число правосъдната.

Не съм правист, само че си мисля, че влязлата в действие присъда отваря опция Иванчева и Петрова да се извърнат към Европейски съд по правата на човека, в случай че са им нарушени правата, и доколкото съм осведомен със случая, има много процесуални нарушавания.

(От персоналната страница на създателя във фейсбук)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР