ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Никола Янков: Евроатлантическите партии в парламента трябва да преговарят за коалиция

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Партиите, претендиращи за етикета “евроатлантически ”, би трябвало незабавно да стартират да си приказват за ръководеща коалиция. Гласуването на военната помощ за Украйна и дебатът за влизането в еврозоната от предходната седмица сложиха ясни разграничителни линии в това Народно заседание.

Гласовете за стопиране на евроатлантическата интеграция на страната - което включва и приемане на еврото и пълноценната интеграция в НАТО - стават все по-шумни и получават от ден на ден и по-високи трибуни. Служебното държавно управление на президента Радев няма да спомага за евроатлатическата интеграция на страната - нито за приемането на еврото, нито за изпращане на оръжие на Украйна. Нови избори също няма да произведат по-добър резултат. Това сподели в предаването " Денят " на В. Дремджиев Никола Янков, създател на„ Експат Капитал “ и ръководещ съучастник във компанията, някогашен заместник-министър на стопанската система.

Ето за какво разсъдъкът, логиката и виновното политическо държание постановат започването на пълноценни съдружни договаряния сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и (евентуално) Политическа партия, за образуване на устойчиво евроатлантическо болшинство, което да приключи интеграцията на страната в Европейски Съюз и НАТО. Тези договаряния би трябвало да обиден с изключение на западната ориентировка на страната и съставянето на държавния бюджет за 2023 година

Даването на обществени оценки за Борисов е медиен род, само че не е и не може да е предмет на съдружни договаряния за ръководство. Нека всички участници да сложат обществено на масата на договаряния своите претенции и да забележим кой какво ще одобри и какво не - няма потребност от спекулации.

Демократична България би трябвало да извърши обещанията си пред гласоподавателите и на първо място да подсигурява европейското бъдеще на страната. Отказът от този най-съществен сега политически приоритет не би било отговорно държание. А и няма други положителни разновидности - трети мандат на Българска социалистическа партия с кандидат-премиер Корнелия Нинова (подкрепена от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Янев), или нови избори не би трябвало да звучат като позитивен сюжет за управлението или гласоподавателите на Демократична България. Нито за България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР