ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Бутни Кирил, за да падне Москва…

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Да изгониш 70 съветски дипломати и чиновници на посолството вкупом е освен самоуверен ход, само че желае и кураж да го направиш. А такава акция във връзка с Русия у нас не си е разрешавал никой.

Но на какво ставаме очевидци.

По време на ръководството си министър председателят Кирил Петков получи не един и два удара от съветската посланичка Елеонора Митрофанова. Отношенията бяха на ръба на положителния звук, а военната експанзия на Русия в Украйна, която Москва назовава „ военна интервенция “, а целият свят война, единствено в допълнение натягаха ситуацията.

Но какво произтича от този ход на премиера в оставка Кирил Петков.
Изгонването на 70 чиновници, свързани с съветското посолство, е сладкодумен акт, че страната не се употребява с нашето доверие. Това несъмнено е удар върху съветските хибридчици в България. А че такива има, спор няма. Този ход на премиера в оставка сигурно ще даде отражение върху връзките сред двете страни за десетилетия напред.

– наш дипломат в Русия 2000-2006 година, сподели, че гоненето на толкоз хора, които имат и агентурна мрежа от към 300-400 индивида, е сериозен удар поради задаващите се избори. Респективно, върху въздействието върху вота.

И в цялата тази картина, в този миг, в който се случва всичко това, има една дума, която играе съществена роля – министър председател в ОСТАВКА.

И по този начин поражда обстановката: Бутни Кирил, с цел да падне Москва...

И по тъкмо - в случай че не беше в оставка, дали министър председателят щеше да предприеме този ход.

Повод за това ни дава информацията след закритото съвещание на Народното събрание нощес. След него стана ясно, че да бъдат изгонени 70 души – посланици, механически и административен уред в съветското посолството, е било решено още на 9 юни. Това е седмица преди Слави Трифонов да скапе обединението.

Защо решението се афишира в този момент?
На премиера Петков, действително, в този момент му е по-удобно. Може да си споделя: „ Правя го и си потеглям. “
И е по този начин - най-вероятно си потегля и отиваме на избори. Президентът на следващия ден ще връчи мандата на „ Продължаваме промяната “. Ще забележим какво ще стане.

Но главната теза на партиите в Народното събрание е да се отива на избори. Така че Петков, действително, няма какво да губи.

Защо не го направи още на 9 юни?
Тогава кабинетът работеше и нещата си вървяха. Сега, когато кабинетът е в оставка, ръцете са много по-развързани. Дали това е държавническо – надали. Дали е добър политически ход – отново е мъчно да се каже.

Но знакът към Митрофанова е явен – България в този момент не е това, което бе България при други министър председатели. България е член на Европейски Съюз и НАТО, а Митрофанова е пратена в европейска столица, а не някаква друга.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР