ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Политически бандити, военни престъпници, психически увредени хора, патологични лъжци!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Денят мина в замяна на тревожни есемеси с мои другари в Харков. Градът се държи, без значение от жестокия обстрел. Единият ми другар събра фамилията и домашните любимци и отпътува с трен. Каза ми в каква посока, само че ме помоли да не я оповестявам от съображения за сигурност, тъй като врагът е озверял и е пуснал на всички места своите отровни пипала – петите колони.

Впрочем, различен от приятелите, етнически руснак, ми сподели точно за петата колона – Путин се е излъгал грубо, смятайки, че етническите руснаци в Украйна са наложително негова пета колона. Тези хора може и да са етнически руснаци, само че в голямото си болшинство те се усещат патриоти на своята татковина Украйна, те са нейни жители и се бият против нашествениците за своята страна.

(Помислих си – етническите руснаци в Украйна се бият против Путин, а голям брой етнически българи в България истерично са на страната на Путин в тази негова мръсна война против Украйна!) И друго ми показа този мой другар. Да, споделя той, Путин разчита на главорези чеченци. Това са свирепи хора, само че те слушат всеобщо другояче ненавиждания путинов вълкодав Рамзан Кадиров, до момента в който той им заплаща. А финансовите потоци пресъхват поради глобите и скоро лоялността, която се купува с пари, ще престане. В същото време има огромна част от чеченците, които страдат от ужасния режим на Кадиров и доста от старейшините към този момент са против този режим. А при чеченците е значим гласът на старейшините. Редица старейшини са на страната на Украйна в жестокия спор и по тази причина в редиците на украинските сили също има значително чеченци и те се бият стимулирани от наръките и заръките на своите старейшини. Те не са ислямисти, те са чеченци, които са смазани от Путин и Кадиров.

Русия е на прага на криза, доста по-тежка от тази през 90-те години. Путин безусловно подцени мащаба на глобите. Той очевидно не вярваше, че считаните от него за либерасти с меки китки европейци ще си скапват кефа и удоволствието поради някаква Украйна, тъй като глобите са тестване и за самите тях. За страдание, към този момент усещаният резултат на глобите не му дава мотивация да спре войната. Напротив, тъкмо противоположното, щом на хоризонта е той да бъде смачкан стопански, ще се стреми да смаже Украйна военно. Само по този начин Путин може да се изпъчи като победител пред руснаците и да им изяснява със задна дата, че войната си е коствала, макар налегналите ги ограничения.

Ключов въпрос е дали Путин ще подчини олигарсите, които към този момент са уверени, че единствено промяната или даже премахването на този побъркан самовластник е излаз от обстановката с икономическите наказания. Предстои остра битка за власт и тъй като Путин е притиснат до стената, то нищо чудно някой и различен олигарх да бъде открит подхлъзнал се в банята си и починал от най-малко 40 контузии и счупвания.
Веднага след нашествието Путин е събрал олигарсите на инструктаж и им е обяснил, че не е имал различен избор с изключение на експанзията против Украйна и те са длъжни да го поддържат. Това, което не е показано по малкия екран, е че той им е дал да схванат, че не го ли поддържат, сигурността на тях и на техните фамилии не е обезпечена, както и че им е забранил да напущат Русия!

И още:

Путин размаха нуклеарната бухалка. Лавров пък приказва, че Западът бил възнамерявал нуклеарна война. Политически бандити, военни нарушители, душевен повредени хора, патологични лъжци!

В умозаключение, Путин хвърля нови и нови сили в напъните си да превземе огромните градове и столицата и да просне Украйна на пода и брутално да я изнасили.

Наистина най-лошото следва. Но както ми сподели различен другар от Харков, може и да не се има вяра, само че Путин към този момент е изгубил войната в Украйна. Предстои му да загуби и властта си в Русия. А неговата власт върви с живота му.

03.03.2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР