ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Премиерът Кирил Петков не обича разделението на властите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
КЕВР е самостоятелен орган, избиран от Народното събрание. Припомням това, тъй като въпреки министър председателят Петков да го заяви в изявлението си нощес, той даваше оценки на комисията като че ли, че му е директно подчинена.

Кирил Петков не обича разделянето на управляващите. Неговият мащаб надвишава досадните салда в посока " власт власт удържа " и го провокира да ръководи всичко и всички по едно и също време.

Това разяснява във " Facebook " проф. Огнян Минчев.

Да, КЕВР е с изминал мандат .
Но обвиняванията в непочтеност и освен това събитие следва да бъдат доста добре аргументирани. И то аргументирани с звук, респектиращ точно разделянето на управляващите.

Иван Иванов е ръководителят на КЕВР с изтичащ мандат. Три мандата народен представител от ДСБ в разнообразни съдружни формати, един от главните енергийни специалисти в българската политика.

До този миг никой по никакъв мотив не е изказвал каквито и да е причини или съмнения по отношение на добросъвестността и експертизата на Иванов и екипа му - макар, че против избрани решения на комисията имаше на 2-3 пъти и цивилен митинги.

Петков прекрачи тази линия - Иванов и сътрудниците му си потеглят под съмнения за това, че са работили срещу новото държавно управление.
Това нито е етично, нито е рационално .
Време е Петков и сътрудниците му да учат по-бързо - като начало писмеността на институционалното държание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР