ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова няма полезен ход. Но има един достоен

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Корнелия Нинова завършва с политиката, в случай че не откри метод ясно да призове за поддръжка за Румен Радев на балотажа в неделя. Печалната вест е, че даже да го направи, резултатът на 90% ще бъде същият. За нея.

" Аз доведох Румен Радев и срещнах огромна опозиция в партията ", съобщи след оставката си от председателския пост Нинова. Хубаво си го довела, само че да не забравяме, че други го " откриха " - героите от " тихата спалня " Румен Петков и Татяна Дончева. А по какъв начин Нинова им го лиши, по този начин и не се разбра. Тяхна си работа, не е закононарушение. Факт е обаче, че това бе най-успешният ѝ ход като водач на Българска социалистическа партия.

След срутва при късния Сергей и злополуките при наследника му Михаил Миков успеха на Радев при дебюта на Нинова беше големият бонус, който я задържа до през днешния ден на лидерския пост. Въпреки последвалите безбройни изборни крушения.

Какво се счупи в връзките сред Радев и Нинова необятната аудитория по този начин и няма да разбере, само че огромният губеще от това се оказаха Корнелия и партията. Отказът от ясно декларирана поддръжка за втори мандат за президента при започване на годината под претекст, че партията била комплициран механизъм и си имало процедури, пък това, а пък след това и това, унищожи цялата политическа година за Българска социалистическа партия. А вероятно и идната.

В момента, в който Радев и Йотова се " предложиха " сами за втори мандат стана ясно, че трасето сред Дондуков 2 и Позитано 20 е минирано. Това се оказа пагубно за партията, която пропусна шанса да добави забележителен брой периферни гласове от в никакъв случай негласували за нея симпатизанти на Радев, вместо те да ги наливат към никнещите нови планове.

Така на всеки избор от Позитано излизаше все по-малка матрьошка. Ядрото се свиваше, свиваше и свиваше, с цел да стигне до цялостния избирателен срам от 14 ноември и последвалата нуклеарна реакция с желаната оставка на ръководителя и подаването ѝ.

Че Антон Кутев не трябваше да се занимава тъкмо в този момент с оставката на Нинова в качеството си на представител на държавното управление, назначено от Радев, е несъмнено. Можеха да я изискат и я желаеха още безброй известни соцалисти. Но устата сбъркала...

Предстои същинско безумство през идващите два месеца до конгреса на Българска социалистическа партия. Но увертюрата ще е още тази събота, когато би трябвало да заседава Националният съвет на партията. Защото Нинова желае да договаря с новите спечелили за сформиране на държавно управление и ѝ би трябвало мандат за това. Вероятно ще бъде радостно за страничния наблюдаващ и безпределно тягостно за забърканите.

Политическата карирера на Нинова най-вероятно завършва. Не може да ѝ се отхвърли, че с темперамент и хъс съумя да оглави водеща и характерна партия, и то от позицията си на " външно тяло ". Без известните в тамошните среди истории за генерации социалисти и антифашисти обратно в родата, партизани и ятаци. И без да е част от партийна фамилна династия, без комсомолско минало, за което по този начин или другояче е млада, или безконечен партиен стаж.

Тя беше върховен държавен служител по време на ръководството на най-мразения от социалистите десен политик у нас и на всичкото от горната страна приватизира /друга " обичана " дума на последователите на Българска социалистическа партия / държавното дружество, което оглавяваше. И все пак стана ръководител на Българска социалистическа партия.

За да постигнеш нещо такова във " враждебна среда ", в действителност би трябвало, казано по народному, да имаш " дупе ". Но пясъкът в политическия ѝ часовник изтича. Нинова няма потребен ход, само че има един заслужен - да призове да се гласоподава за Радев на балотажа в неделя.

Най-малкото, тъй като не тя сътвори него, а той я опази през тези 5 години като ръководител на партията.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР