ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Осман Октай пред ФАКТИ: Да ѝ е честито на мафията - “Продължаваме промяната” вече е първа политическа сила

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
“Миналото лято споделих в свое изявление в 7/8 TV: “А, честито! От през днешния ден сте първа политическа сила”, по повод групировката на Слави. А, честито през вчерашния ден империята на мафията отвърна на удара, само че направи “Продължаваме промяната” първа политическа мощ. Да ѝ е честито на мафията - с тази своя “реклама” ги направи първа политическа сила”.

Това сподели политическият анализатор Осман Октай пред ФАКТИ във връзка вчерашното решение на Конституционния съд по отношение на поданството на един от водачите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Припомняме, че Конституционен съд през вчерашния ден разгласи за прoтивoкoнcтитуциoнeн Укaза нa прeзидeнтa нa Румен Радев зa нaзнaчaвaнe нa cлужeбнo прaвитeлcтвo в чacттa, c кoятo зa cлужeбeн миниcтър нa икoнoмикaтa e нaзнaчeн Кирил Пeткoв Пeткoв. Причината за това съгласно съда е, че “не е задоволително едно лице да е подхванало стъпки за отвод от непознатото си гражданство”, тъй като възбраната за двойно поданство на министрите е безспорна.

“Продължаваме промяната” ще са първа политическа мощ след този акт на Конституционен съд. Този съд бави всичко други и реанимира хора като Пеевски, а в тази ситуация, когато някой е разкрил кирливите ризи на мафията, удрят грубо. С това решение на Конституционен съд, мафията вместо да извади очите на “Продължаваме промяната”, им изписа вежди”, счита още Октай.

Според него “Продължаваме промяната” ще има най-малко 70 народни представители в 47-мото Народно заседание, като точният брой депутатски мандати съгласно него ще е сред 70 и 80.

“Тази отрицателна акция против “Продължаваме промяната”, която се случи през вчерашния ден, в действителност ще се окаже положителна и след изборите те ще са първа политическа мощ. ГЕРБ ще са втори и ще вземат 50-55 мандата. Трети ще са Българска социалистическа партия с 35-40 мандата, колкото ще вземат и “Има подобен народ”, които ще са четвърти. “Демократична България” ще бъде сред 25 и 30 мандата, след тях Движение за права и свободи също с сходен брой депутати - сред 25 и 30. Гафът с Пеевски, експанзията и радикализирането на Движение за права и свободи са втрещили доста хора. Движение за права и свободи няма да имат повече от 250 хиляди гласа. “Изправи се БГ! Ние идваме” пък няма да са част от идващия парламент”, предвижда Осман Октай.

“Пеевски ще стане народен представител от Благоевград, без значение, че точно той унищожи и “Булгартабак”, и “Юрий Гагарин”, и тютюнопроизводството в България. Хората гласоподават етнорелигиозно и прочувствено за Движението за права и свободи и в тази ситуация с Пеевски, гласоподавателите биват изнасилвани. Затова Пеевски ще влезе в 47-мото Народно заседание. Това ще сложи управлението на Движение за права и свободи в доста тежка вътрешнополитическа, само че и интернационална изолация”, сподели още той.

Според Осман Октай след 14 ноември ще се образува постоянно държавно управление.

“Убеден съм, че още първата седмица след изборите, първият политически акт, на който ще бъдем очевидци, е, че “Продължаваме промяната” ще поканят “Демократична България” и двете обединения ще създадат една желязна съдружна платформа. Когато обезпечат 95-100 мандата, със силата на това съдружно обединяване ще поканят и Слави Трифонов. Той към този момент няма да може да шикалкави и няма да има различен избор, с изключение на да ги поддържа със своите 35-40 мандата. Така ръководство ще бъде обезпечено, а Трифонов няма да може да слага такива крайни условия, както досега”, предвижда също той.

Осман Октай построява разбори си съгласно възможната изборна интензивност, като съгласно него има три вероятни разновидността на развиване. При 55% изборна интензивност, при 60% и при 65%. И при трите разновидността обаче в обединението сред “Продължаваме промяната”, “Демократична България” и “Има подобен народ” има повече от 120 народни представители.

“И при трите разновидността тези три обединения ще имат от най-малко 125 мандата до 135 мандата. Няма да имат потребност от поддръжката на Българска социалистическа партия. Какво споделят Българска социалистическа партия - “Ние сме за съществена правосъдна промяна, не за частични промени”. Преведено на техния език, това значи: “Няма да пипаме Гешев, няма да пипаме Цацаров, няма да пипаме Висшия правосъден съвет”. В последните комисии в 46-мото Народно заседание, когато се обсъждаше тематиката за профилираното правораздаване, Гешев и Цацаров, нормално техните членове от комисията си намираха друга работа, отсъстваха и нямаше кворум. Това ги слага в изключителна изолираност за бъдещо ръководство. Българска социалистическа партия постоянно намират метод да са заети, да имат друга работа. Винаги това е оправданието им. През последните 30 години те постоянно са играли по този начин. Именно по тази причина те не могат да генерират доверие. Позициите им, в които шикалкавят по отношение на поддръжката към президента Радев, ще им нанесат още по-тежки удари на идните парламентарни избори”, счита Осман Октай.

В края на диалога Осман Октай разяснява и резултатите от президентските избори. “Президентът Радев ще завоюва изборите още на първия тур”, безапелационен беше той. “Не го споделям, тъй като съм в инициативния комитет, който го издигна, а тъй като неговата мощ е в това, че обликът му на главнокомандващ в битката за отвоюването на страната от мафията, се отличава пред гласоподавателите, за разлика от мънкащия Герджиков, който е цялостно копие на Плевнелиев”, приключи той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР