ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Трябваше преди месеци да подготвят народа за зеления сертификат

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Публикацията е от фейсбук страницата на ПР специалиста Любомир Аламанов във връзка новите ограничения против ковид-пандемията

Липсата на естествена връзка ражда чудовища.

Често го повтаряме това предписание с сътрудниците Александър Христов и Даниел Киряков от Центъра за разбори и спешни връзки. И за следващ път виждаме директно доказателство за верността му.

Какво се случи:

Ръст на заболелите. Ръст на умрелите. Почти спрял развой по имунизация. Излизаме още веднъж на първи места в света по смъртност. Яростна антиваксърска акция от страна на псевдопатриотични партии. Ясна наклонност на утежняване на ситуацията.

Министерството на здравеопазването взема решение да наложи строги ограничения за съществуване на Зелен документ за посещаване на огромен брой затворени обществени обекти. Както апропо е в съвсем всички естествени страни.

Как го направиха:

Рязко. От през вчерашния ден за през днешния ден. Без естествена връзка. Без време за подготовка. Без опция хората да си провеждат живота.

Да, колкото и да е необичайно, виждаме по какъв начин потребни и животоспасяващи ограничения настройват цялата страна против самите себе си. Почти всички партии се възползваха да се упражняват върху служебния кабинет. А естествените хора трескаво се опитваха да си пренаредят дневния режим.

Какво трябваше да се направи:

• Много просто – да се каже преди два месеца, или дори преди месец, че при продължение на наклонността за повишаване на позитивните случаи и умрелите хора, тези ограничения ще бъдат взети.

• Трябваше умерено един месец да се комуникира, че ще бъде въведен наложителен Зелен документ.

• Трябваше да се комуникира на медицинските лица какво обвързване имат да се имунизират.

• Трябваше да се комуникира с всички на държавна работа какво е отношението на страната към имунизациите и каква е тяхната отговорност към хората.

• Трябваше да се комуникира с всички учители и преподаватели какво е отношението на страната към имунизациите и каква е тяхната отговорност към учениците.

• Трябваше да се комуникира с всички лечебни заведения и имунизационни центрове, че ще се вкара наложителен Зелен документ, с цел да се приготвят за по-голям брой искащи.

• Трябваше да се комуникира с Информационно обслужване, че уеб сайтът за Зелени документи ще би трябвало внезапно да поеме повишен трафик.

• Трябваше да се приказва с другите браншове по какъв начин наложителния Зелен документ ще им се отрази, с цел да се предупредят хората и да се приготвят.

• Трябваше да създадат няколко семинара с публицисти, с цел да опишат отново за Зелените документи, какво съставляват и за какво ще ги създадат наложителни. Даже и публицистите да си знаят, едно повтаряне не пречи.

• Трябваше да има клипове през час по всички електронни медии, че след месец ще се вкара наложителен Зелен документ. Хората да могат да се приготвят.

• Трябваше да има карета, публикации, материали, колонки, страници, фолиа и всичко друго по всички медии, че след месец ще се вкара Зелен документ. Хората да могат да се приготвят.

И тогава щеше да има време хората да се приготвят.

Щеше да има време институциите и компаниите да се приготвят.

Щеше да има време да се изчистят непрецизните моменти в инструкциите.

Щеше да има време всичко да стане умерено и обикновено.

Измиването на ръце не е връзка. Управление на упованията, разбор на рисковете, процедури за предварителна защита – това е същинската връзка.

Днес за следващ път видяхме по какъв начин положителни ограничения, които са предопределени да избавят животи, се провалят имиджово поради липса на естествена връзка. Да, неналичието на връзка ражда чудовища. Виждаме го на процедура.

А партиите нямаше потребност да яхват тази неточност. И да се пробват да я обръщат в избирателен позитив, въпреки и на цената на съсипване и дребното останало доверие у всеобщата аудитория. Недостойно е.

Пазете се! Ваксинирайте се! Пазете околните си!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР