ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

ГЕРБ няма полезен ход за президентските избори

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
ГЕРБ няма потребен ход с кандидатурата си за президентските избори. Бойко Борисов неистово желае да се наслаждения на още една " чиста " победа след няколкомесечното " оскърбление " да не си играе с ръководството на страната. Разбира се, това ще бъде слаба разтуха, защото множеството анализатори сочат, че тази победа ще е е класическа пирова. Както и да е - той желае да печели всеки мач. Сега това му е значимо, с цел да поутоли и жаждата си за възмездие. Но с цел да е в действителност чиста успеха, за ГЕРБ щеше да е по-добре да няма президентски избори в близката година. Те обаче са факт и Борисов е в цялостен ступор.

Ако излезе персонално против Радев, това ще е краят на легендата за харизмата, която към момента има своите последователи, изключително в труднодостъпни махали, оттатък четвъртокласната пътна мрежа. Това би бил единственият заслужен ход, само че достолепието е категория, която от дълго време е отлетяла от перваза на груповия ни дух. Днес обитаваме септична яма, цялостна с морални полезности с изминал период - гнусим се или подлагаме на подбив всичко, което преди е будело възхита, респект и почитание. Така че - неприятна концепция.

Друг вид за Борисов е да жертва някое от известните лица на партията. Това пък ще даде доста неприятен подтик на живота на ГЕРБ по-натам, изключително при отдръпване на Борисов " на сянка ". Вярно е, че дават няколко небити за един обичай, само че за Томислав Дончев, примерно, няма да е детска фантазия да влезе с тежка загуба в председателския кабинет на ГЕРБ, заемайки мястото на Борисов. Още една неприятна концепция.

Но още по-лош вид ще бъде, в случай че Борисов реши да стартира нова " Цецка ". Тогава партията ще бъде опозорена още преди вота, на който може и да не стигне до балотаж, само че това към този момент няма да има никакво значение. А, вярвайте ми, претенденти за Цецки - камикадзета - бол. Всъщност, исторически камикадзетата са имали и своята практична роля, а в тази ситуация изгода от нова Цецка няма по какъв начин да има. Много неприятна концепция.

Най-лошата концепция обаче е ГЕРБ изобщо да не предложи претендент. Особено при даваната им от социолози, политолози и други лози сигурна парламентарна победа. Да, това е единственият метод партията да не загуби президентския избор. Ако перифразираме Стоичков - който не играе - не губи. Но резултатът ще бъде пагубен. Тогава страхът на Борисов ще лъсне даже измежду последователите му. Тогава? Може да се измисли нещо хибридно за отблъскване на номера и минимизиране на вредите. Примерно, обявление на поддръжка за самостоятелен претендент, без директно ангажиране с акцията му. И това е неприятно, само че друго не остана.

Всъщност, остана най-важната точка, по която Борисов към този момент работи старателно - непрестанно втълпяване, че " мачът е свирен ", изборите ще бъдат манипулирани, фалшифицирани, " ще си гласят числата, до момента в който не завоюват ", " ще мъкнат флашките от чужбина неколко дни " и прочие При нулеви шансове за триумф изкарваш играта нечестна в задатък. Събаряш " Не се сърди дребосъче " -то, буташ чашата с бозата и си тръгваш.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР