ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Антон Гицов: Някои въпроси около доктората на Пламен Николов

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Какви въпроси, ще попита някои. Човекът си сподели дипломата пред всички да я видят-документ от ВАК, че защитил дисертация в Софийския университет и е станал Доктор по философия на културата на политиката, правото и стопанската система. Всичко е ясно нали?
Но не е тъкмо по този начин, не всичко е ясно. Ето за какво.

Преди да се стигне до деня, когато Пламен Николов извади документа, нещата стояха по различен метод, а точно че той има докторат не от Софийския, а от влиятелния Австрийски университет в Клагенфурт. Преди няколко дни Свободна Европа, задавайки въпроса „ Откъде идва докторската степен на Николов, разяснява профила на Пламен Николов в Уикипедия, и загатна, че там е посочен уеб сайтът Swimming world (Плувен свят), в който има известие от 2013г., че Пламен Николов е назначен за представител на компанията за плувни такъми FINIS Europe, и че той е е " магистър от Софийския университет и има докторска степен от университета в Клагенфурт ".

Свободна Европа написа още, и че в персоналния профил на Николов в обществената мрежа за бизнес контакти Linkedin е маркирана единствено магистърската му степен в Софийския университет ( " История и философия на науката и технологията " ) и докторска степен (PhD) по " Философия на правото, политиката и стопанската система ". в университета в Клагенфурт.

Същата информация Николов е показал и в профила си във Facebook.

Нещо не се връзва нали? Освен в случай че Николов има два доктората- близнаци, един от Софийския и различен от Клагенфуртския университет. Но когато той сподели дипломите си, той сподели единствено един докторат, този от Софийския университет.

Това постанова и инспекция на информацията от Свободна Европа. И следва изненада. Профилът му в Уикипедия, основан на 26 юли, два дни преди да бъде повдигнат като претендент на министър председател на „ Има Такъв Народ “ с днешна дата към този момент го няма- има единствено един на различен Пламен Николов- футболист.

В уеб страницата Linkedin към този момент се приказва, че Николов работил върху някакъв план в университета в Клагенфурт, само че там по едно и също време се е подготвял и за докторската си дисертация в България по " Философия на правото, политиката и стопанската система ". Информацията за него по линия на Swiming world липсва.

Но пък тя се намира в издание на уеб страницата от 2013г. на уеб страницата на компанията, https://www.swimmingworldmagazine.com/news/industry-news-finis-welcomes-plamen-nikolov-as-new-general-manager-to-the-european-office, където той е показан по този начин: " Nikolov, a native of Bulgaria, earned his master's degree from Sofia University and doctorate degree from University of Klagenfurt " - удостоверение, че Николов е получил магистърска степен от Софийския университет и докторска степен от университета в Клагенфурт.

Така, несъгласието в това, от кое място има докткорската си купа, като че е изгладено. Но не напълно. Защото неизменен към този момент остава профила на Николов във Facebook, в който той свърза образованието си в университета в Клагенфурт с купата „ Доктор по философия в региона на политиката, правото и стопанската система “, а Софийския университет просто с образование във факултета по философия.

Тези несъгласия пораждат подозрението дали Николов още от 2013г. не се показва като собственик на докторат от австрийския университет и по този начин, до преди няколко дни, когато са подхванати някакви ограничения за изчистване на това несъгласие.

И още нещо, странна е тази мъглява докторска купа, присъдена му от ВАК през 2004 г, в която като в тюрлю гювеч са забъркани философия, просвета, политика, право и стопанска система.

По този въпрос някогашният ректор на Софиййския университет приф. Илчев разяснява пред „ Факти.бг “: „ Кaзвaт, чe тoй e дoктoр пo филocoфия, икoнoмикa и прaвo. Въпрocът e, чe в бългaрcкa държaвнa нoмeнклaтурa тaкoвa живoтнo нямa. Имa дoктoр пo филocoфия и крaй. Сaмaтa тeмa зa диceртaциятa му, дoкoлкoтo видях, e cтрoгo oгрaничeнa във филocoфиятa. Нямa нищo oбщo c икoнoмикaтa, нямa нищo oбщo c пoлитикaтa “.

Г-н Пламен Николов е задължен за изясни тези несъгласия. Защото той към този момент не е никому незнайният доскоро мъдрец и предприемач, а кандидат за най- значимият държавен пост в България- премиерският.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР