ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

България е богата на всичко, най-вече на министри

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ресурсите за министри са грандиозни, явно считат от Има Такъв Народ. И затрупват евентуалните си съдружници с оферти. Конструктивни ли са те или тъкмо противоположното? Сатирична позиция на Биляна Михайлова.

Защо до последно ги пазиха в загадка? Има най-малко две хипотези. Според едната е ясно, че тези кандидатури няма да убедят никого, даже и най-склонните да се доберат до властта. Според другата, ресурсът е прекомерно стеснен и няма безчет кандидат-министри, дори в случай че се " освежат " по-стари фигури, към този момент изгубили блясъка си.

Един от вицовете във Facebook във връзка Пламен Николов, за който за един ден се събраха повече вицове, в сравнение с за Тодор Живков за десетки години, гласеше: " Защо не го заведоха в президентството завит в бял чаршаф и не го откриха едвам там? " За министрите от кабинета му това важи в още по-голяма степен, въпреки че той решително води в това отношение: със свидетелствата за престояване в Клагенфурт и за придобиване на съответните научни степени, които българските политици всекидневно показават единствено тогава, когато по отношение на тях се надигнат изключително огромни подозрения.

Номинацията на Пламен Николов сякаш не провокира задоволително огромна изненада, та Има Такъв Народ продължиха да сащисват с предложенията си за кабинет: тези хора никой не ги знае, само че те несъмнено са доста надарени. За страдание, с изключение на образно, няма различен метод да се добие визия дали това дава отговор на истината: демонстрират ни всякакви хора, за които никой в никакъв случай не е чувал и няма по какъв начин да оцени.

Когато се намеси романтиката

В правото си сме да се интересуваме каква палитра за ръководство сервира Има Такъв Народ, въпреки че имената бяха съвсем държавна загадка, а последните, които ги научиха, бяха гласоподавателите. Петър Илиев най-малко е прочут - и министър председател може би щеше да бъде. Ще остане в историята като консул на Барбадос, а в случай че влезе в най-новопредставеното държавно управление, ще бъде министър на вътрешните работи, спечелил превисока оценка от възможния си министър председател Николов: " Той е страховит експерт, конституционалист и мисля, че има справедливо място. "

Оттам нататък евентуалните съдружни сътрудници на Има Такъв Народ имат да се борят с същинска кръстословица, водоравно и отвесно: кой е този или оня, коя е тази или онази. А и с правописа на сценаристите. За министър на образованието е препоръчана 31-годишната вирусоложка Велислава Петрова, която - както четем - " работи в Глобалният Алианс за Ваксини и Имунизации (GAVI, The Vaccine Alliance) в Женева като експерт в областта на здравното законодателство и имунизациите ". За нейния сантиментален живот, уви, нищо не написа, само че пък можем да се осведомяваме за оферти за министър на културата Георги Султанов (подбран след следващия провал със Станислава Армутлиева), който прелестната Шмилена задържала в Бълария, въпреки че го търсели от най-престижни международни подиуми. " Обича всичките си функции, само че най-вече се гордее с тази на Вертер от едноименната опера от Масне. Годишно показва по 4-5 оперни представления и концертни стратегии ", написа за него в международната осведомителна мрежа.

Вертер е страдал като млад, Пламен като към момента млад евентуално също страда - в случай че си наподобяват и той е " буен и сензитивен, духът му е метежен, боготвори природата, обича античната литература, прелива от жизненост, само че също по този начин се усеща неговата незадоволеност от живота ", откъс от Уикипедия, само че нали знаем, че поезията не му е непозната. Пък и е на ти с класическото обучение, което е причина за сполучливия бизнес (все едно с какво).

В очакване на финалния кастинг

Философията несъмнено е значима, само че стопанската система е още по-важна, когато става дума за вероятностите пред едно държавно управление. Затова да забележим каква министърка на стопанската система е препоръчана на вниманието на разнопосочните парламентарни политически сили, от които въпреки всичко зависят възможностите на виртуалния кабинет. " Димитрова има редица интернационалните документи, а съгласно Търговския указател е притежател на " Био стопанство Лопянко ", която желае да създава органична коприна ". Коя е тази, дето желае да я създава органичната коприна, в случай че желае, за какво не я създава, и с какво Димитрова, която желае да създава органична коприна, е спечелила кастинга за министър на стопанската система? Все загадки, " що никой век не позволи ".

Със сигурност може да се продължи по листата, само че за окончателното продобиване на кастинга към момента би трябвало да изчакаме. Както вървят нещата обаче, прогнозите за трети избори в една година по никакъв начин не звучат необикновено.

Защото тук въпреки всичко стана дума единствено за четирима от препоръчаните 18 министри...

Този коментар показва персоналното мнение на авторката. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР