ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Слави Трифонов иска да маргинализира и отслаби Демократична България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Прилаганият от политическата групировка на Слави Трифонов метод към образуването на държавно управление цели да маргинализира и отслаби Демократична България, и групировката към Мая Манолова.

Това разяснява във " Facebook " доцент доктор Христо Христев, учител по право на Европейски Съюз в Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Формулата, дайте да си приказваме другарски, вие може единствено да се усмихвате, а пък ние ще редим ръководството, както намерим за добре, нямате право на съглашение, не може да имате искания кой е в кабинета, е път за на никое място.

Също както и неуместната рекламация: вие единствено може да гласувате " за ", тъй като другояче вие ще сте отговорни за провеждането на трети избори за една година и възможното връщане на Борисов. Подобен метод може да работи единствено в главата на някой, който явно не схваща естествените закони на политическия живот и представителството в демокрацията. Самостоятелно ръководство и държавно управление в една парламентарна република може да образува някой, който разполага с нужните предпоставки, обусляващи юридическата опция да го направи. Политиката има своите закони и те въпреки всичко са по-различни от покера.

Г-н Трифонов и неговата партия не разполагат с нужните предпоставки, с цел да излъчат независимо ръководство. Зад каквито и приказки да се крие тази действителност, тя съществува. Нямат 121 народни представители. Толкова е просто. Ако те фактически разчитат да образуват ръководство, това ръководство и като политики, и като поддръжка за персоналния му състав, няма по какъв начин да не зависи от други обединения в Народното събрание. И няма по какъв начин към другите обединения в Народното събрание, изключително, в случай че разчита на поддръжката им, някой да се държи по сходен фатмашки метод.

Подобен метод демонстрира, че групировката на господин Трифонов:

а/или в общи линии, даже да има положителни планове, е доста надалеч от логиката на политическия живот и връзки, и си слага обективно невъзможни цели, които още по-малко има концепция по какъв начин да постигне;

б/или няма за цел да образува ръководство, взаимно с Демократична България и ИБГ, а с някой различен, без значение кой ще бъде изчетен на аутокю за министър и т.н.;

в/ тупа тотпката по някаква друга скрита тактика, ориентирана към предизвикателство на нови избори, неразбираемо с каква цел, неразбираемо с каква изборна система...

Това, което Има Такъв Народ някак не разчитат в цялото уравнение е, че през създалата се обстановка и странните ходове в нея, ясно се вижда, който действително желае и работи за смяна, и кой играе някаква друга игра, без значение дали я схваща или не, дали е целена или не, която обаче няма нищо общо с упованията на преобладаващата част от българските жители за затваряне страницата на миналите години и за действителна смяна на метода, по който се ръководи страната.

А, каквито и приказки да се приказват, в случай че отидем на нови избори, виновността и отговорността за тях ще е само и единствено на Има Такъв Народ, които се оказват неспособни да образуват ръководство, макар първата си позиция, и макар съществуването на задоволителна поддръжка за лъчение на ръководство, което да затвори страницата на годините Борисов-Пеевски.

Формирането на такова ръководство ще се окаже невероятно точно заради следвания от партията на господин Трифонов метод.

P.S. И прочее, на нито един от въпросите на правила в политиката, които Демократична България сложи през вчерашния ден, партията на господин Трифонов не дава отговор.

Тя дава отговор на тези въпроси с персонални нападки към Христо Иванов и членове на служебното държавно управление.

По този мотив, да повторим, в България може би има доста простаци, само че не всички гласоподаватели са простаци.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР