ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Бедни, бедни Кацаров! Защо нямаш цироза?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров, един от най-неваижданите от предходната власт представители на краткотрайното държавно управление, извади документ, че в " Пирогов " са го диагностицирали с най-тежкото чернодробно заболяване, познато като цироза. От него боледуват най-много люде, прекаляващи с така наречен увеселителни питиета - най-малко съгласно милиционерската терминология от късния соц. Това стана в предаването на постоянно учудената Цветанка Ризова. Поканата към Кацаров бе във връзка уволнението на шефа на " Пирогов " и мощната поддръжка, която проф. Балтов срещна от своите подчинени, а и освен, изразила се даже в блокиране на придвижването по бул. " Цар Борис Трети ".

От здравното министерство, както и самият министър, обясниха доводите си да освободят шефа на " Пирогов ". В най-мекия си вид те варираха от неефикасен надзор до еднолично ръководство. А в действителност касаеха подправени хоспитализации най-много по две клинични пътеки – " Диагностика и лекуване на декомпенсирани чернодробни болести (цироза) за лица над 18-годишна възраст” и „ Диагностика и лекуване на остра бъбречна непълнота при лица над 18 години ". Разбира се, те не са направени за утеха от скучаещи администраторки, а с цел да докарат " некой лев " от касата.

Служебният здравен министър, отнесъл през днешния ден гнева на пироговци, лежал с ковид в същото лечебно заведение през ноември 2020-та. През януари т.г. обаче по документи се оказал с цироза. Но, млъкни сърце. Хората желаят това да се потвърди. Поне съгласно Цветанка Ризова. Тя проплака няколко пъти в предаването: Ама за какво не го оставихте на поста, до момента в който не се обясни?!

Горкият " антиваксър " Кацаров. Наложи му се няколко пъти да изяснява, че всичко е било толкоз явно, че да чака най-малко двугодишно дело, с цел да отсрани шефа, е повече от неуместно.

Бедни, небогати Кацаров! Защо нямаш цироза? Уж сериозен мъж изглеждаш, а такова разминаване в документите...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР