ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Осман Октай пред ФАКТИ: Ердоган може да се възползва и да изнесе напрежението в България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ На първо време би трябвало да получим информация по чия самодейност е направена тази среща – дали Ердоган е поканил Бойко Борисов или Бойко Борисов, по избрани аргументи, е изискал незабавно тази среща. Аз по-скоро мисля, че срещата е двустранно съгласувана, след отчета на Американския департамент, в който се приказва по какъв начин през границата сред Турция и България със съдействието на полицейските служби и в двете страни са проведени канали за трафик на мигранти. Нещо, което беше и предмет на диалога, и на обществените послания от тази среща. За такава среща не беше обявено от нито една турска медия. Това приказва, че срещата е била неофициална. След визитата на Карадайъ в Анкара, тази среща е втори огромен гаф по време на нашата предизборна акция “.

Това сподели пред ФАКТИ някогашният заместник-председател на Движение за права и свободи, а през днешния ден политически анализатор – Осман Октай. Свързахме се с него за коментар по отношение на срещата сред Бойко Борисов и Реджеп Таип Ердоган, която се организира тази събота.

„ На предходните избори, преди 4 април, с обръщението си на конференцията на Движение за права и свободи Ердоган изпрати обръщение към приятеля си Бойко Борисов за бъдещото ръководство на страната. Голяма е вероятността на тази среща Бойко Борисов да е направил опит посредством патронажа на диктатора Ердоган да обезпечи съдружно ръководство сред ГЕРБ и Движение за права и свободи и да е желал да разбере дали е допустимо е, с цел да не загуби ГЕРБ първа позиция, да получи от секциите от Турция гласове, които не биха разрешили тази загуба на първа позиция на изборите на 11 юли “, сподели още той.

„ Ердоган използва българските избори - както преди 4 април, по този начин и в този момент. Употребява българските мюсюлмани и другарството си с Бойко Борисов, с цел да изпраща обръщение към Съединени американски щати, към Европейския съюз, в това число и към Москва. Посланието е, че той има задоволително въздействие върху избрани политически кръгове в България, посредством които би могъл да има по-силно наличие през България към Балканите. Това е посланието на Ердоган и неслучайно се приказва, че българските мюсюлмани са мост сред България и Турция, Анкара и София, освен за добросъседство, а за непоклатимост на района.

Думи като непоклатимост, изречени от Ердоган... Той има доста тежки вътрешни политически проблеми и че губи позиции, което се трансформира в доста сериозна експанзия вътре в страната. Стига се до такава степен негови последователи да атакуват основни опозиционни водачи, стига се до стрелби в офисите на опозиционните обединения, има и убийства. Всичко това приказва, че Ердоган търси метод да изнесе напрежението на открито с българските мюсюлмани. Това е нещо, което би трябвало да разтревожи всички управляващи в България, както тревожи и безпокои мен самия “, изясни Осман Октай.

„ Местните феодали, посредством които Доган и неговата мафия управляват цели райони в България, постоянно когато губят власт, губят стопанин, губят позиции, стават нападателни. Особена в тази комплицирана обстановка, при която се чака смяна в България, със мощните позиции на президента и служебното държавно управление за надзор върху изборните процеси на 11 юли, всичко това поражда една експанзия във феодалите в тези райони. Те в единодушие с цялата българска мафия, построена през последните 30 години, до последно ще се борят да защитят своите мафиотски позиции в районите на страната – както при харченето на парите на българския поданик, по този начин и при харченето на парите от Европа “, счита Октай.

„ Задкулисието и групировките ще водят борба до последно – в това число до президентските избори, тъй като те виждат президента Радев като водач на смяната. Най-голяма опасност за тях е президентът Радев и излъченото от него служебно държавно управление, което прави разкрития и всеки ден виждаме по какъв метод са харчени парите на българите. Всичко това слага в доста тежка обстановка мафията, която през последните 30 години се е окопала във всички браншове на страната – от общините, през полицейските служби, до правосъдната власт, прокурорите. Виждаме всеки ден какви опити за опозиция против дейностите на служебното държавно управление има ", сподели още той.

„ Мафията, която се е окопала във всички властови запаси на страната, няма да се даде без пердах. Най-много ме безпокои да не се употребява и етническата карта в България. Тези феодали, окопали се във всички райони – изключително в общините на Движение за права и свободи, бяха на „ ти “ с ръководството на Бойко Борисов и се усещаха удобно при разходването на средства – както с управленчески, по този начин и с прокурорски чадъри. Сега те остават без стопанин в един идващ интервал ", добави Осман Октай.

„ Надявам се, че след изборите на 11 юлi ще се излъчи доста устойчиво държавно управление, със устойчиво парламентарно болшинство, с работещ парламент, с цел да може да се лишават всички бухалки на тези, които ще се съпротивляват против измененията. Главният прокурор, прокурорите в страната, хората в Специализираната прокуратура, в Специализирания съд - това са доста съществени бухалки и по тази причина представителите на така наречен статукво непрекъснато повтарят в медиите: „ Дайте доказателства, дайте доказателства “. Дори след глобите по закона „ Магнитски “ моите някогашни сътрудници от Движение за права и свободи не престават да желаят доказателства, с цел да се разграничат от Пеевски и от лицата, към този момент посочени от американските управляващи, които ще нанесат огромна щета върху нашите банки, върху доста компании, предприятия, което ще удари самия Доган и неговото обграждане.

Защо удължавам тематиката по този начин – тъй като тези хора на следващия ден могат да предизвикат разнообразни етносъбития, етносблъсъци, мафиотски конфликти. Все неща, които ме тревожат. Тревожи ме още, че Ердоган може да се възползва и да изнесе напрежението в България, измежду българските мюсюлмани. По същия метод и напрежението, което следим сред Москва и НАТО в Черно море и на Балканите - всичко това би могло да докара до потреблението на етническата карта в България. Аз съм обезпокоен от такава среща на Бойко Борисов с Ердоган по време на предизборна акция. Притеснен съм от намесата на Ердоган, която се премълчава. Помните каква беше реакцията против поддръжката за Лютви Местан и ДОСТ, какъв писък се подвигна. Когато обаче поддръжката е за българската политико-олигархична мафия – всичко е наред “, приключи Осман Октай.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР