ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

В САЩ парите са религия. Еретици не се допускат!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Излишно е да се влага прекомерна страст в " Американската офанзива " против българската мафия! Държавният департамент на Съединени американски щати " не потвърждава, че държи на България и на българите ", а че бди за личните си ползи. Защо? Защото милиардите насъбрани от Божков, Пеевски и Компания би трябвало да се вложат някъде, с цел да бъдат " изпрани ". Част от крадените от българската страна капитали са вложени в Съединени американски щати. Техните притежатели евентуално са си мислели, че прелитайки от другата страна на океана, следите им се замитат.

В Америка обаче сериозните компании са котирани на борсата. Мнозинството от акционерите им са средностатистически жители на Съединени американски щати, чиито здравни и пенсионни осигуровки са пласирани в акции. За тях сигурността на вложенията е доста по-важна от облагата. Поради това многочислени финансови и правни органи ревизират непрекъснато, " кой влиза и кой излиза " в спестяванията на акционерите. Най-малкото подозрително наличие на пари от " неизвестен генезис " може да провокира срив на цените със съответната верижна реакция.

Съкрушителният отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати се базира на гласуваният през 2012 година закон " Магнитски ". Сергей Леонидович Магнитски е млад съветски юрист, опитал се да отбрани правата на британския вложител Уилиям Броудър. Арестуван от съветската полиция, той умира в ареста с белезници на ръце на 37 годишна възраст.

Вследствие на сегашния отчет американската правосъдна и банкова система ще замразят активите на 64-те компании свързани с цитираните български жители. Забранява им се достъп до територията на Съединени американски щати, на тях и на техните фамилии. Американските банки, които имат пипала по целия свят, сигурно ще блокират всички придвижвания на пари, даже и във финансови институции, които не са американски.

Американският отчет, с изключение на отбрана на американските акционери, има ясна политическа цел. На първо място, той дърпа ушите на " разсеяната " Европейска комисия и нейното безучастие по отношението на корупцията, която се вихри безнаказано, безусловно пред очите ѝ. На последно място, и може би за финален път, американците настъпиха безжалостно Иван Гешев по мазола с предизвестието " Думам ти дъще - сещай се снахо! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР