ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Александър Симов пред ФАКТИ: ГЕРБ са като сметище за радиоактивни отпадъци – никой не иска да се доближи до тях

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ ГЕРБ нямат никакво право да се вършат на жертва. Да не приказваме, че това опонира на техния повсеместен политически разказ, който 12 години построяват, като мъжкарската партия, партията на стабилността, партията, която да поема отговорности. За мен е някаква патология на мозъка Бойко Борисов да застане и да каже: „ Срещу нас е изправена олигархията с всичките си пари “. Това е основателят на българската олигархия. Това е индивидът, който направи българската олигархия всесилна и всепроникваща! “.

Това сподели в изявление за ФАКТИ депутатът от Българска социалистическа партия в 44-тото и 45-тото Народно заседание Александър Симов. Свързахме се с него за коментар върху държанието на ГЕРБ и Борисов по време на вчерашната Национална конференция на партията, а още и върху изборите, които служебния кабинет, назначен през днешния ден, ще провежда.

„ Смятам, че тази измама, това политическо двуличие ще гръмне в лицата на ГЕРБ като химична колба “, продължи Симов. „ Не може да се прави по този начин. Има граници, които не могат да бъдат преминавани “, сподели той.

„ С това е обвързван и един различен безусловно безразсъден роман за това, което се случва в България. Виждам, че придворните медии и придворната политология приказва за прелом - че в България е сбъднат прелом, че хунта овладява страната, че надали не ни чака някакъв режим като този на военачалник Пиночет в Чили. Ако това е прелом, значи е първият прелом, сбъднат посредством избори. Всичко, което се случва, се случва по волята на българския гласоподавател. Българският гласоподавател прати ГЕРБ в нежеланото положение, в което са сега. Това е иронията: на последните избори бяха първа политическа мощ, само че са като бунище за радиоактивни боклуци – никой не желае да се приближи до тях “, разяснява още Александър Симов.

„ Не виждам ГЕРБ да се пробват да си създадат даже обикновена равносметка за какво всичко това е по този начин. Вярно, че се намираме в доста изострена политическа обстановка и никой не си приказва с никого, само че даже на този декор ГЕРБ са като отпадъка, до който никой не желае да се приближава, тъй като мирише прекомерно неприятно.

Те трябваше да си дадат отговорите за какво са в тази обстановка, а не да се помпат с някакъв неестествен медиен адреналин, тъй като той просто не им прави работа. В политиката това не може да бъде простено. Точно поради това считам, че ГЕРБ нямат безусловно никакво морално право да се изживяват като жертви. Те са неприятните в този филм. Те са злодеят, който получава своето наказване. Вероятно по тази причина доста българи възприемат днешния ден, в който Бойко Борисов не е министър председател, като празник “, безапелационен беше Симов.

След това диалогът мина към служебното държавно управление, което беше назначено от президента Румен Радев през днешния ден и парламентарните избори, които то следва да провежда. „ Задачата на служебното държавно управление за мен е да провежда почтени избори, които да покажат действителния избор на хората “, сподели Александър Симов.

На въпроса дали едни почтени избори и невисок резултат на ГЕРБ биха се припокрили като феномени, той отговори: „ Според мен ще се припокрият. Истината е, че аз персонално се колебая в доста положителния резултат на ГЕРБ, в случай че те не държат механизмите, по които си обезпечават и корпоративен, и платен избор. За мен поради това го има желанието в българското общество да се случат почтени избори. Темата за почтени избори у нас е станала толкоз натрапчива точно поради съмнението, че изборите не са били почтени до този миг.

Виждаме механизмите, има голям брой видеозаписи на злоупотреби – да вземем за пример по какъв начин един от депутатите на ГЕРБ в отиващия си парламент, Иван Тотев, образова актива по какъв начин да вършат бюлетините недействителни. Затова пристигна и толкоз огромното предпочитание в обществото да има машинен избор – по този начин най-малко недействителните бюлетини ще бъдат понижени “.

„ Аз считам, че служебното държавно управление може да се оправи със задачата да обезпечи почтен избор “, сподели Александър Симов от Българска социалистическа партия в края на диалога. „ За мен това значи всеки български жител да е сигурен, че гласът му е преброен, както би трябвало – че е дал достоверната си воля и тя е регистрирана. В такава почтена среда, изчистена от зависимости, считам, че ГЕРБ нямат късмет да се тупат в гърдите и да споделят: „ Ето, ние сме първа политическа мощ и това е огромен извор на политическа легитимност “, приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР