ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

САЩ подаде ръка на българските граждани

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
С годишния си отчет за правата на индивида (2020), направен от Държавния департамент на Съединени американски щати, нашите задокеански съдружници по-категорично от всеки път подадоха ръка на дейните и съзнателни български жители, които желаят персоналната им независимост да не се нарушава от управляващите, които смятат, че частната благосъстоятелност е неприкосновена, които желаят естествена бизнес среда и за които независимост на изложение на всички места в обществото - освен в медиите, е полезност.

Нашите съдружници удариха пестник освен на порочните български управляващи (порочни е меко казано, само че за другото би трябвало да се произнесе съдът, въпреки и да ги считам за безспорни престъпници), само че и подобен, разбуждащ, отрезвителен на заспалите българи. Дошло е времето да се преброим. И какъв по-добър късмет от изборите? Да, може и мафията да ги фалшифицира, само че с това единствено ще даде мотив на дейното поданство да извърши площадите още веднъж - нещо което, въпреки и не в прав текст, ни подсказва отчетът на Държавния департамент на Съединените американски щати.

Всичко, което написа в отчета на Държавния департамент, хората, които се интересуваме от социално-икономическите и политически процеси в страната, си го знаем. Ключовият фактор, що се касае до този отчет, е, че даже американците към този момент не могат да се сдържат и да не признаят, че главните управляващи - законодателна, изпълнителна и частично правосъдна, с дейностите или бездействията си са рискови за живота и здравето на българските жители. С физическото и психическото принуждение, с корупцията, която образно и неведнъж се потвърди, че убива, с персоналното съсипване на хора и кражба на бизнеси, които гонят голям брой българи от страната, а това е опасност за националната сигурност, защото демографската рецесия непрекъснато се задълбочава и аргументите за това не постоянно са стопански.

На фона на тази българска действителност и американския отчет, Русия и Европа оглушително мълчат. За Русия в огромна степен е обикновено, тъй като по какъв начин да кажат нещо против модел и действителност, които се следят и в самата Руска федерация? Шизофренно ще е, прекомерно шизофренно. Още повече, преди време руснаците даже нападнаха посолството на Съединени американски щати в София поради позиция, критикуваща несправянето на българските управляващи с корупцията у нас.

По-големият въпрос е за какво Европа мълчи за нечовешкото ръководство в България. Краткият отговор е, че актуалните ѝ елити са просто лицемерни и могат да се сработят с всяка власт, която не им основава проблеми в Брюксел. Тази лицемерност на водещите европейски елити, с дребни положителни изключения като държавното управление на Нидерландия, може да донесе големи проблеми на Европейския съюз и да сложи на карта съществуването му.

Изказаното в този отчет обаче е единствено едно положително начало от страна на нашите американски другари. Ако те желаят още по-силно и същински да оказват помощ на българския народ, в реда на нещата е и има всички предпоставки тотално да откажат легитимация на тази и вероятно идващите управляващи, които продължат да унищожават България и да мачкат и унижават жителите ѝ. Пълно непризнаване на легитимността им поради тоновете корупционни фекалии, в които са потънали. А това включва и пауза на комерсиалните връзки.

И макар че отчетът за правата на индивида (2020), направен от Държавния департамент, е единствено едно положително начало, той освен подава ръка на жителите, само че с посочването на съответните проблеми в България съвсем споделя и какво тъкмо да се случи у нас, с цел да разгадаем проблемите си.

А точно: полицията би трябвало да спре да бие почтени жители, а гражданските права би трябвало да са нещо свещено. Трябва да бъде отнета опцията на институции да рекетират (чрез тотална цифровизация може да се постави завършек на това), както и опцията да съучастват в присвояване и заличаване на бизнеси. Не би трябвало да се разрешава едноличност на медийния пазар, тъй като това е причина за цензура.

Изброените неща, въпреки и да не са единствените, които би трябвало да се свършат, не са толкоз комплицирани. Просто повече хора би трябвало да ги изискат и да изпратят в Парламента политици, които имат желанието и волята да ги осъществят и отстояват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР