ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Баце вече боцка с голямата спринцовка, че изборите идват с 200

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На 4 декември 2020 година държавното управление гордо показа по какъв начин най-хубавите експерти в страната са създали Национален проект за имунизиране на популацията против COVID-19. Бил формиран съгласно инструкции на Световната здравна организация, на водещи страни членки от Европейски Съюз, бил съгласуван и с всички особености на българската здравна система. Абе, с други думи – бъдете спокойни, проектът е съвършен, излизаме от рецесията, единствено да дойдат имунизациите.

Малко по-късно, в края на годината, под пронизителен медиен звук България дочака и идването на първите ваксини, с цел да стартира същинската част от борбата с коронавирусното разпространяване. Е, имунизациите пристигнаха – безчет пъти чухме по какъв начин стоварват нови и нови колета, само че България продължаваше да стои на европейското статистическо дъно с под 0,5% ваксинирани жители.

За два месеца в хаоса на ГЕРБ се вредиха да се боцнат по няколко лекари и обществени чиновници дневно. И по този начин до предишния петък, когато бащицата Борисов заряза необятно рекламирания имунизационен проект и пусна „ зелените коридори “. Заряза го макар недоволствата на стотици подведени от системата общопрактикуващи лекари – отишли в РЗИ в синхрон със заповедите, с готовите описи, само че се сблъскали с цялостната липса на организация. Голям % от спадащите към предпочитаните, съгласно Плана, искащи да се имунизират, не се доредиха. Нaй-риcкoвитe групи – възрacтнитe жители и хрoничнo бoлнитe, които бяха ocтaвени в прeдпocлeднaтa фaзa на Плана, въобще не съумяха да дочакат ред, оставени на произвола от премиерското предписание „ Юруш на имунизациите! “ И всичко това поради неналичието на съгласуваност сред Националния действен щаб, здравните инспекции и всички останали по веригата. Като за похлупак здравният министър Ангелов излезе и упрекна българското общество, че е неуместно, недисциплинирано и самите жители са провалили имунизационния развой.

Важно е не някой различен, а Баце да заповяда по малкия екран, с цел да се чуе Името му, а дали е осъществимо и използвано – не. Не е от голяма важност мнението на пострадалите от системата, а банкянският шмекер да парадира с " великодушието си " пред народа. Унизително е, че това се случва даже сега на историческа здравна рецесия, когато жителите най-вече се нуждаят от същински експертни отзиви и дейности. За жал гласът на светилата в здравната система, чиито високи професионални умения и опит са безспорни, е заглъхнал. Професори от Националния действен щаб тичат като кученца след джипката на Борисов и пригласят ли, пригласят каквото им бъде разпоредено – я с цел да не им " изстинат " постовете, я с цел да се " намърдат " на политически такива в бъдеще. Разумът отсъства за сметка на пошла политика. И то когато е най-нужен.

„ Зелените коридори “ погребаха Националния имунизационен проект и в този момент незабавните центрове са огромни скупчвания на най-различни потоци хора, което единствено по себе си в изискванията на пандемия е безумица. Правителството си играе с живота на хората – през днешния ден е по този начин, а на следващия ден ще е друго, повлияно съществено от обстоятелството, че по-късно повече от месец са парламентарните избори.

Новоизмисленият метод „ Ваксинирай наред “ по 10 000 дневно се трансформира в предизборната акция на Борисов и ГЕРБ за 4 април. За сметка на всички останали групи хора Баце хитро извади коза да забърза имунизирането на дейната част от обществото, с цел да не остави стопанската система в ступор и да има мотив да смъкна напрежението върху себе си, идващо и от ресторантьорите, отваряйки заведенията. Още два заека с този патрон.

Официална акция на ГЕРБ даже няма да им е нужна, стига да концентрират напълно вниманието на масата върху инжекциите и разхлабването на противоепидемичните ограничения. Очертава се тази предизборна акция да бъде платена с живота и здравето на българина, а богатствата да останат за върхушката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР