ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

НЗОК или да удавим COVID-19 в хаоса на здравеопазването ни

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Последните дни ясно демонстрират, че ръководещите от ГЕРБ са твърдо решили да се оправят с пандемията от корона вирус като я удавят в бюрократичния безпорядък, основан от НЗОК в опазването на здравето ни.

На 3 ноември здравният министър проф. Костадин Ангелов даде обещание до 6 ноември да има електронни посоки за безвъзмездни PCR проби. Седмица по-късно е ясно, че тези посоки ще са налични най-рано след нова година.

Още по-странно е, че НЗОК счита, че пандемията може да се овладее с точна численост на безплатните проби.

Ако следваме бюрократичната логичност на Здравната каса, то пандемията избухва в първите 10 дни на месеца, а в останалите седмици изчезва от единствено себе си, с цел да избухне при започване на идващия месец и по този начин нататък....

За преодоляването на COVID-19 е нужно да се вземе решение всеки, който е плащал здравни вноски да има право на безвъзмезден тест.
Така ще отпаднат месечните предели за безплатните PCR проби.

В началото на годината стотици българи с прекратени здравни права се завърнаха от чужбина и бяха лекувани гратис от корона вирус в българските лечебни заведения. Част от тях още веднъж са в чужбина и работят незаконно там.

Изглежда сега работещите в България българи солидарно изплащаме лекуването на тези наши сънародници.
Хаосът в опазването на здравето от ден на ден ще се задълбочава. Министерството на здравеопазването и НЗОК гледат да трансферират на всеки различен неуспехите.

Шефът на " Информационно обслужване " Михаил Константинов съобщи по телефона за bTV, че повода да не работи системата за електронните посоки за безплатните PCR проби е в здравното министерство.

„ Системата е подготвена, само че с цел да проработи липсват номенклатурите, които да бъдат заредени. Номенклатурите би трябвало да ги изпрати министерството “, добави Михаил Константинов.
От години в България се приказва за електронно здравно досие, електронна рецепта, а в този момент се включи и концепцията за електронно направление за безплатния тест.

Горчивият опит демонстрира, че администрацията в здравното министерство и в НЗОК се е захванала за хартията.
Още по-странното е, че в месеци на пандемия освен в България, само че и към този момент в цяла Европа да се упорства за предели за безплатните проби, за проучвания на цялостна кръвна картина или фотография на бял дроб е просто нелогично.

„ Ситуацията е доста сериозна. В момента се намираме в обстановка, в която ограниченията са половинчати и закъснели.

България има много слаба здравна система, на фона на другите европейски страни. По тази причина беше принудена да вземе по-строги ограничения още през лятото, с цел да не се претрупа системата. С настъпването на пандемията, хората ще бъдат принудени да съблюдават по-строги ограничения “, предизвести завеждащият лаборатория по инфекции към Университета в Берн доктор Аспарух Илиев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите му към този момент имаме един огромен прикрит контингент от заболели и това претрупва системата.
„ Колективен имунитет при вирусите е неосъществим. Той може да се реализира, в случай че над 70% от популацията бъде имунизирано “, безапелационен е доктор Аспарух Илиев.

Всеки с обикновени знания знае, че какъв брой по-рано се открие една болест, толкоз по-лесно е нейното лекуване.

В основания безпорядък страдат работещите, които с изключение на здравните осигуровки, заплащат за проби за ковид, кръвна картина и фотография на бял дроб.

Страдат и самите лекари. Тези в болничното заведение, тъй като би трябвало да лекуват междинни и тежки случаи. Страдат и персоналните лекари, които се движат по ръба на бръснача, с цел да предпишат съответно лекуване освен на инфектираните, само че и останалите си пациенти, които са с хронични болести.

Хаосът е цялостен. В него няма да се удави COVID-19, а стотици български фамилии.
три години.
Скъпи на триците, евтини на брашното. Тази национална сентенция е изцяло използвана за нашето опазване на здравето. Жалко.....
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР