fakti.bgБулфотоПо удължената до края на годината мярка 60 на 40

...
fakti.bgБулфотоПо удължената до края на годината мярка 60 на 40
Коментари Харесай

450 млн. лева за запазване на 200 хил. работни места по 60/40

fakti.bg

Булфото

По удължената до края на годината мярка 60 на 40 ще бъдат изразходвани 450 млн. лв. за опазване на 200 хиляди работни места. Това разгласи общественият министър Деница Сачева.
Тя добави, че в бюджета за идната година ще се провиснал средства за цялостната осведомителна съгласуваност сред Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта.

Завишават се и парите, с които ще се финансира Националният проект по заетостта, от който се финансират субсидирани стратегии за претовареност и за подготовка и преквалификация:

" Допълнителни средства за националната стратегия за заетостта. Между 10 и 15 млн. ще бъде нарастването. То е в този момент 72 милиона, чакаме да доближи най-малко 85-90. Социалната политика още веднъж ще бъде най-голямото перо в държавния бюджет ", сподели Сачева.

 

 

Все още няма взето решение за индексацията на пенсиите от идната година. Окончателно решение по пенсионните въпроси ще се вземе на идния съвет на ръководещата коалиция, сподели министър Деница Сачева:

" На този стадий, това, което е изрично ясно е, че до края на месец март ще продължи добавката с 50 лв. за всички пенсионери, а всички диалози за пенсиите предстоят в границите на този месец дружно с дебатите за държавния бюджет ".

За анонса, че от 2022 година сензитивно ще се усилят заплатите на обществените служащи, министър Деница Сачева разяснява, че това е неин персонален ангажимент, стихотворец при встъпване в служба.

" Ако желаеме да имаме по-високо качество на обществените услуги, това значи да имаме и по-добре заплатени хора, които да работят в системата. Предложенията, които сме създали са свързани с това в другите услуги и другите експерти, ръководители да получават % от минималната работна заплата. Да кажем в услугите, които са за възрастни хора с резидентна грижа да са 250% от минималната работна заплата ", акцентира Сачева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР