fakti.bgБанките в страните от Европейския съюз (ЕС) ще могат да

...
fakti.bgБанките в страните от Европейския съюз (ЕС) ще могат да
Коментари Харесай

Банките ще събират без съд просрочени кредити

fakti.bg

Банките в страните от Европейския съюз (ЕС) ще могат да събират извънсъдебно просрочени отговорности по заеми, заяви организация Ройтерс. Механизмът ще важи единствено за бизнес заемите, както и за ипотечните заеми, само че единствено в случай че обезпечението не е главно жилище на кредитополучателя.

Постоянните представители на страните членки са одобрили позицията на Съвета на Европейски Съюз по предложение за обща рамка и минимални условия за извънсъдебен механизъм за възобновяване на средства по заеми, обезпечени с поръчителство, ако кредитополучателят не е в положение да ги изплати. Ефективното извънсъдебно осъществяване може да спомогне да се избегне натрупването на неприятни заеми, защото дава на банките правни принадлежности за по-бързо възобновяване на обезпеченията, показват от Съвета на Европейски Съюз, представени от в. „ Труд “.

Ускореното извънсъдебно събиране на неприятни заеми ще се договаря сред банката и всеки клиент поотделно. Механизмът ще се ползва единствено за бизнес заеми. Потребителските заеми се изключват, както и тези, при които за поръчителство се употребява главното жилище на кредитополучателя.

В случай, че този нов механизъм е бил контрактуван сред банката и клиента, а кредитополучателят спре да изплаща заема, обезпечението ще се прави оценка и продава (чрез частна продажба или обществен търг) или ще се усвоява (чрез прекачване на собствеността на кредитора). Така кредиторът ще получи приходи, с цел да покрие непогасената сума.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР