Фактът е, че Централната избирателна комисия не се справи добре

...
Фактът е, че Централната избирателна комисия не се справи добре
Коментари Харесай

Денков LIVE: Нужни са промени в ЦИК, Радев ми пречи да върша работата си с ДАНС

Фактът е, че Централната изборна комисия не се оправи добре този път с провеждането на изборите. Трябва да се търси промяна на състава на ЦИК. Той не отразява действителността сега и това би трябвало да го направи Народното събрание, сподели министър-председателят Николай Денков в живото предаване на Министерски съвет, в границите на което министър председателят дава отговор на въпроси на жители.

Говорих през вчерашния ден с министър Йоловски. Той отхвърля да даде спомагателна информация, защото тече следствие. Познавам задоволително тези хора и знам, че изказванията, които видях в медиите, няма по какъв начин да са правилни, сподели още Денков във връзка обвиняванията от страна на министъра на електронното ръководство, че съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков го е заплашвал.

„ Има една променчивост в работата на министър Йоловски “, сподели Денков. Според него не би трябвало да се търси промяна на министри, още повече на министри, които си правят професионално работата. По думите му МЕУ съумява в къси периоди за няколко месеца да извади решения, които с години са чакани от хората.

„ Ние би трябвало да работим с всички паритии, които поддържат кабинета. Промените на техните водачи са вътрешни въпроси на партията “, разяснява Денков оставката на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Денков акцентира, че гласуването на промени в законодателството, които се вършат, са в интерес на българския народ.

„ Ако желаят да продължат в интерес на страната, да не престават да го вършат, без значение кой е водач “, означи той.

Премиерът разяснява и желаната от него оставка на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев

„ Председателят на ДАНС прикрива нарушавания на закона за систематизиране на информацията от неговия заместител. Отделно е обвързвано с проявление на политически пристрастия, за което ръководителят на ДАНС няма право. Мотивите са доста съществени “, безапелационен е той, като акцентира, че президентът Румен Радев би трябвало и ще подпише оставката на ръководителя на ДАНС, другояче ще носи отговорност.

" Президентът ми пречи, той надвишава пълномощията си. Аз би трябвало да мога да работя с ръководителя на ДАНС, с цел да мога да си правя отговорностите ", сподели още министър председателят.

Денков добави, че би трябвало да бъдат признати данъчните закони, с цел да може да бъде препоръчан бюджет, който регистрира действително признатите данъчни закони. Премиерът добави, че чака бюджетът за 2024 година да бъде пуснат на публично разискване другата седмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР