Факт е, че в доста комисии Бюджет 2023 не мина,

...
Факт е, че в доста комисии Бюджет 2023 не мина,
Коментари Харесай

Никола Стоянов, бивш икономически министър: За да имаме по-големи заплати, ни трябват чужди инвестиции

Факт е, че в много комисии Бюджет 2023 не мина, което навежда на някои мисли във връзка с него, най-много за разнообразни пропуски. Това съобщи в ефира на Nova News някогашният длъжностен министър на стопанската система Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет.

Той добави, че специалистите от финансовото министерство и Национална агенция за приходите би трябвало да преценяват какви ограничения са нужни, с цел да се вкарат повече доходи в хазната от „ сивата стопанска система “.

Всяка мярка, която се вкарва, би трябвало да се гледа и през призмата на инфлацията. Надявам се да имат идея и да преглеждат всяка мярка, която одобряват. Защото е значимо инфлацията да продължи да слиза надолу, означи Стоянов.

По думите му най-бързият и ефикасен метод за нарастване на приходите е посредством растеж на стопанската система, а това би се случило с привличането на задгранични вложения. Стоянов обаче уточни, че българската страна все още не прави нищо, с цел да притегля съществени вложители от чужбина, давайки образец с Българската организация за вложения, която съгласно него е извънредно недофинансирана.

За съпоставяне бюджетът на Северна Македония, заделен за привличането на непознати вложения, е в размер на към 100 млн. евро, сподели някогашният стопански министър.

Той даде и образец със прилежаща Румъния, където за 2022 година страната е вкарала над 100 хиляди служащи за бизнеса, най-вече работна ръка от Виетнам и Бангладеш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР