Факт е, че смартфоните започват да натрупват информация с времето

...
Факт е, че смартфоните започват да натрупват информация с времето
Коментари Харесай

Кои места на Android-смартфоните трябва редовно да се почистват, за да работи коректно устройството?

Факт е, че смарт телефоните стартират да натрупват информация с времето и честата приложимост. Това постанова нейното непрекъснато унищожаване, в случай че не прибавя стойност за потребителя. Но не всеки знае къде и какво да почисти.

Съобщенията

Много консуматори на смарт телефони не мислят за това, че дребните SMS-съобщения могат доста да навредят на работата на тяхното устройство. Ако не изтриете старите SMS-съобщения, които се натрупват с времето, това може да докара до проблеми с паметта и продуктивността. Освен това, актуалните месинджъри от дълго време са заменили старите SMS, тъй че няма потребност да ги пазите. Освободеното място може да се употребява за по-важни данни, както и за възстановяване работата на устройството.

Галерията

Галерията на смарт телефона е мястото, където се съхраняват всички наши фотоси и видеоклипове. Най-често обаче там се натрупват голям брой ненужни файлове, които заемат място на устройството. Затова се предлага от време на време да почиствате галерията от дубликати, некачествено направени фотоси, както и изображения, които към този момент не са нужни. Това ще ви помогне да освободите място на телефона си и ще ускорите неговата работа.

Освен това си коства да изтриете още фотосите и видеоклиповете от кошчето, защото те към момента заемат място на устройството. Висококачествената камера на смарт телефона може да прави отлични фотоси, само че колкото повече файлове има на устройството, толкоз по-малко свободно място остава за новите фотоси и видеоклипове.

Кеша

Кешът е нещо като краткотрайна памет за предпазване на данни, които са били употребявани неотдавна, тъй че при идващия достъп до тях да се заредят по-бързо. Кешът се употребява от съвсем всички приложения на актуалните смарт телефони и могат да заемат повече памет от нужното. Това важи изключително за месинджърите, защото непрекъснато качват и демонстрират нови известия, фотоси и видеоклипове. Ако не изчистите кеша, той с времето ще заема от ден на ден място, което може да забави работата на вашето устройство. Ето за какво, в случай че желаете вашият смарт телефон да работи бързо и безпрепятствено, целесъобразно е понякога да изчиствате кеша. Ще се изненадате какъв брой свободно място ще получите от това.

Папката за евакуиране

Това е мястото, където се съхраняват всички файлове, които сте изтеглили от интернет. Може да съдържа голямо количество данни, в това число доста файлове, които към този момент не са ви нужни. Колкото по-дълго употребявате смарт телефона си, толкоз повече краткотрайни файлове и изтеглени документи се натрупват в тази директория.

Нейното изчистване може да освободи доста количество място на вашето устройство. Това може да бъде изключително потребно, в случай че имате лимитирана памет за предпазване. Почистването на досието за евакуиране е доста елементарно: можете просто да изберете файловете, от които към този момент не се нуждаете, и да ги изтриете.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР