Факт е, че през последните две години рейтингът на БНТ

...
Факт е, че през последните две години рейтингът на БНТ
Коментари Харесай

Константин Каменаров: Видимо добре са похарчените парите от бюджета на БНТ

" Факт е, че през последните две години рейтингът на Българска национална телевизия се удвои. Видимо са добре изхарчени парите ", споделя някогашният основен шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров в изявление за в. " 24 часа ".

Той добавя още: " Нормално е дефицитът да е по-голям. Бюджетът на Българска национална телевизия през днешния ден е по-малък, в сравнение с преди 10 години. "

В изявлението Каменаров разяснява цените на правата за " Стани богат " и за излъчването на спортни мероприятия като олимпиадите да вземем за пример, както и текста в Закона за радиото и малкия екран за финансиране посредством такси, които обаче в никакъв случай не са били събирани.

По думите му неналичието на възвръщаемост на високите такси за права идва частично от недопускането на продуктово позициониране за Българска национална телевизия, а " реклама няма не тъй като има ограничаване от 15 минути дневно по закон, а тъй като години малкия екран не е била атрактивна. "

Бившият общоприет шеф разказва обстановката с бюджета на малкия екран е " предупреден предразсъдък ". Визирайки позицията общоприет шеф на Българска национална телевизия добавя: " Няма никакво значение по какъв начин се споделя индивидът в оня кабинет на оня етаж. Мандатът му е предупреден. "

" Няма да кажа неприятна дума нито за Емил Кошлуков, нито за Вяра Анкова, тъй като не е бон звук. Каквото и да се каже за мен, това няма да оправи нещата. Защото диалогът за Българска национална телевизия е различен. Той би трябвало да отговори на въпроси има ли смисъл от тази телевизия. За мен изрично има, тъй като тя е друга ", гласи още изявлението му.

На въпрос за какво Емил Кошлуков качва, че Българска национална телевизия 3 е най-скъпият състезателен канал, Каменаров дава отговор, че за правата за олимпиадите, които вървят в комплект - зимна и лятна, още преди той да отиде в малкия екран са се плащали 830 хиляди евро. При неговото ръководство правата към този момент са били в ръцете на групата " Дискавъри ", която поискала 4,3 млн. евро. " Започнахме пазарлък и крайната цена за нас стана 1,5 млн. евро ", добавя той.

Накрая той разяснява и нуждата от Българска национална телевизия. " Не споделям, че страната би трябвало да е неин притежател и собственик, а че обществото би трябвало да реши има ли потребност от публични медии. Има и още нещо - хората би трябвало да бъдат ограмотени за какво тези медии са им нужни ", приключва Каменаров.

Вчера пред Съвета за електронни медии краткотрайно изпълняващият длъжността общоприет шеф на публичната телевизия Емил Кошлуков разгласи, че Българската национална телевизия е в на практика банкрут, а обстановката е сериозна.

Той показа пред медийния регулатор доклада за програмната активност и финансовото положение на Българска национална телевизия за интервала март - май 2019 година, до момента в който малкия екран още беше под управлението на Константин Каменаров, и се разграничи от предходното ръководство, при което той заемаше поста програмен шеф.

Според данните на актуалната администрация на Българска национална телевизия отговорностите, които би трябвало незабавно да бъдат изплатени, са в размер на 27 млн. лева Извън това текат лихви за просрочени отговорности по контракти с частната компания НУРТС, която е виновна за разпространяването на малкия екран

Членовете на Съвет за електронни медии означиха, че отговорностите на Българска национална телевизия са основно към снабдители, и оповестиха, че финансовият доклад ще бъде оповестен както на страницата в интернет на публичната телевизия, по този начин и на тази на медийния регулатор. Така всички претенденти за поста общоприет шеф на Българска национална телевизия ще могат да се срещнат с ситуацията.

Емил Кошлуков е един от претендентите за поста общоприет шеф на Българска национална телевизия. За мястото се борят още Сашо Диков, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Стоил Рошкев, Явор Симов и Радостслав Главчев. Преди ден бе оповестено, че Кръстю (Къци) Вапцаров няма да бъде позволен до чуване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР