Факт е, че има решение на Софийския апелативен съд, с

...
Факт е, че има решение на Софийския апелативен съд, с
Коментари Харесай

20-години затвор за катастрофата на бул. „Черни връх“: Ще влезе ли Георги Семерджиев в затвора?

„ Факт е, че има решение на Софийския апелативен съд, с което се удостоверява първичната присъда на Софийски градски съд – както в наказателната, по този начин и в гражданската част, съгласно компенсациите, присъдени на фамилията на починалата Хариет. Разбира се, това решение може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд – нещо, което считам, че сътрудниците, които пазят Семерджиев, ще създадат. Считам, че присъдата е обективна, само че тези 20 години или тези 700-800 000 лв. обезщетение няма да върнат Хариет при фамилията ѝ ”.

Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Пламен Димитров, който е юрист на фамилията на убитата при катастрофата Хариет Стефанович.

Припомняме, че тежката злополука стана през юли 2022 година на бул. „ Черни връх “. Според експертизите по делото Семерджиев е карал с над 160 км/час. Той убива на място две дами – Хариет и Христина.

Семерджиев е приет за отговорен по пет обвинявания.

Освен за породената злополука, той е обвинен за шофиране след приложимост на амфетамин и метаамфетамин, за използване на подправена шофьорска брошура, за подправени номера на колата, както и за владеене на метамфетамин.

 

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР