Facebook връща сръчкването (Poke) и очевидно поколението Z го харесва.

...
Facebook връща сръчкването (Poke) и очевидно поколението Z го харесва.
Коментари Харесай

Facebook връща една от най-старите си и използвани функции!

Facebook връща " сръчкването " (Poke) и явно поколението Z го харесва. Технически Poke в никакъв случай не е напускал платформата напълно; той просто е бил прикрит надълбоко, надълбоко, надълбоко в куп настройки, за които са ви нужни каска и сателитен телефон. (Или би трябвало да напишете " Poke " в лентата за търсене на Фейсбук или по някакъв метод да знаете точния URL адрес на страницата Poke), написа Business Insider. 

Meta съобщи, че при започване на 2024 година е направила смяна в дизайна, която е направила бутона Poke малко по-видим. Новият дизайн извежда бутона на повърхността дружно с всяко име, което потребителят търси. Това предизвиква хората фактически да употребяват бутона.

Мета сподели, че потреблението на Pokes се е нараснало 13 пъти след тази смяна в дизайна.

Мета също по този начин улесни намирането на страницата Poke (вече можете да я намерите, като напишете " poking " или " pokes " в лентата за търсене, а освен " poke " ). През 2017 година беше изработен дребен опит за връщане на Poke посредством слагането му на страниците на профилите, само че наклонността не се възприе още веднъж. Може би е било прекомерно рано.

Изненадващо, съгласно Мета над 50 % от новите  " сръчквания " са направени от консуматори на възраст от 18 до 29 години. Тези представители на поколението Z и младежите от хилядолетието евентуално са били прекомерно млади, с цел да бъдат във Фейсбук по време на първичния подем на Poke.

Poke е една от най-ранните присъщи функционалности на Фейсбук, стартирана още преди News Feed. 

Poke е съвършен метод да се свържете с другар от Фейсбук, който не сте виждали от дълго време, без особени старания. Той е малко носталгичен и неочакван, малко нагъл, само че другарски. А Фейсбук обезверено се нуждае от нещо сходно, от метод, който фактически да бъде потребен за свързване с хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР