Facebook стана жертва на най-голямата хакерска атака в досегашната си

...
Facebook стана жертва на най-голямата хакерска атака в досегашната си
Коментари Харесай

Няколко съвета за защита на Facebook профила

Facebook стана жертва на най-голямата хакерска офанзива в досегашната си история, за която се счита, че е предоставила достъп до към 50 млн. акаунта в обществената мрежа. За множеството консуматори новината е влезнала през едно и е излязла през другото им ухо, защото малко на брой си дават сметка за мащаба на евентуалните вреди от сходен случай.

Към момента към момента няма изясненост дали и какви данни са били откраднати, нито кой е виновен за действието. Случаят занапред следва да бъде разследван подробно.

Ако въпреки всичко сте загрижени дали вашият профил във Фейсбук е предпазен, ето и няколко напълно елементарни, само че значими съвета, от Mashable:

Излезте от профила си

През каквото и устройство да сте влезнали във Фейсбук профила си, даже през персоналния си смарт телефон, който носите на всички места със себе си, е добре да излизате.

Според информацията в границите на въпросната хакерска атака в обществената мрежа хакерите са откраднали точно така наречените токени - „ цифрови ключове, които държат хората влезнали във Фейсбук, тъй че да не е нужно да вкарват още веднъж паролата си всякога, когато употребяват приложението ".

Фейсбук към този момент накара мнозина да излязат от профилите си и да влязат още веднъж като защитна мярка. Ако не сте измежду потребителите, получили такава подкана, по-добре го направете за по-сигурно.

За най-лесно отиде в секцията „ Security and Login " в настройки. Там ще намерите алтернатива за излизане от всички дейни сесии. Просто кликнете върху нея.

Паролата

От Фейсбук акцентираха, че няма потребност от промяна на пароли и евентуално са прави. Все отново би трябвало да се има поради, че следствието е на ранен стадий и има доста незнайни. В тази връзка изданието поучава секретният набор от знаци да бъде изменен за всеки случай.

2FA

... Или така наречената двуфакторна идентификация. Става дума за потвърждаване на самоличността в две стъпки - алтернатива, която оферират от ден на ден онлайн услуги. Активирането ѝ ще докара до условието с изключение на ключова дума човек да вкарва още един спомагателен код.

Въпросният спомагателен код се изпраща до мобилното устройство, да вземем за пример до смарт телефона ви. Така, в случай че различен човек опита да влезе в профила ви, вие ще получите известие за това и надлежно ще може да реагирате в точния момент. А зложелателят няма по какъв начин да проникне по този метод.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР