Facebook скоро ще се присъедини към все по-големия брой приложения

...
Facebook скоро ще се присъедини към все по-големия брой приложения
Коментари Харесай

Facebook скоро ще пусне собствен тъмен режим

Фейсбук скоро ще се причисли към все по-големия брой приложения и услуги, които оферират личен мрачен интерфейс. Режимът се създава от много време и съгласно информация на TechRadar е съвсем подготвен.

Тъмният режим ще размени познатият ослепителен и бял интерфейс на Фейсбук, като ще се предлага както за мобилните приложения на обществената мрежа, по този начин и за уеб страницата ѝ, който се употребява през компютър. Интерфейсът ще се задейства по избор от потребителите.

Има много разнопосочен спор за изгодите на тъмните режими. Според едната страна на полемиката, те оказват помощ за по-качествен сън, както и понижават потреблението на батерията за устройства с OLED екрани. Първото е обект на разногласия сред учените, само че второто е правилно.

тъмният режим към този момент се задейства поетапно за потребителите. Когато той е разполагаем, даденият консуматор ще получи уведомление в профила си за това.

Но постоянно има и нетърпеливи. Чрез помощта на браузъра Гугъл Chrome, тъмният режим може да се задейства незабавно. Това става посредством инсталиране на най-актуалната версия на браузъра и по-късно въвеждане на следния текст в полето за адреси на Chrome:

chrome://flags/#enable-force-dark

Ще се отвори екран, от който би трябвало да се избере първото падащо меню и да се задейства опцията Enabled. Ще би трябвало браузърът да се рестартира и по този начин всички уеб сайтове, които към този момент имат мрачен режим, ще работят единствено в него. В това число попада и Фейсбук. За деактивиране на опцията, се отива отново в същото меню и се трансформира опцията на Default.

За мобилните приложения към момента няма метод да се " форсира " тъмният режим. Работи само същият трик с браузъра Chrome, само че това значи да не се употребява мобилното приложение.

За в този момент Фейсбук не е давала период за стартирането на функционалността Компанията избира да работи поетапно, като евентуално изчаква функционалността да е подготвена и за мобилните приложения преди да я разгласи като налична публично.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР