Facebook ще добави опция за изключване на политическите реклами от

...
Facebook ще добави опция за изключване на политическите реклами от
Коментари Харесай

Facebook добавя опция за изключване на политическите реклами

Facebook ще добави алтернатива за изключване на политическите реклами от страна на потребителите поради идните президентски избори в Съединени американски щати, съобщи „ Би Би Си “.

„ За тези от вас, които към този момент са взели решение и просто желаят изборите да приключат – чуваме ви, тъй че вкарваме опцията да изключите политическите реклами “, съобщи Марк Зукърбърг в материал за вестник USA Today, в който заяви и за нова тактика за поощряване на 4 млн. американци да се записват като нови гласоподаватели.

Инструментът ще бъде наличен и в дъщерната Instagram и ще дава опция за скриване или цялостно блокиране на рекламите, агитиращи за гласоподаване за претендентите за нов държавен глава. От началото на юли ще бъде стартиран и информативен хъб в двете платформи, наличен на територията на Съединени американски щати.

Главният изпълнителен шеф на обществената мрежа понася рецензии от чиновници и консуматори поради отхвърли да цензурира изявления, съдържащи погрешна информация, в това число такива на президента Доналд Тръмп, които бяха скрити от съперника Twitter. Мотивът за това бе, че повече хора би трябвало да видят постовете и сами да стигнат до умозаключение за отрицателния им резултат.

„ Бездействието на Фейсбук за свалянето на поста на Тръмп, който подстрекава към принуждение, ме кара да се срамя, че работя тук “, разяснява в края на май Лорън Тан, софтуерен инженер в компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР