Facebook създава версия на Instagram, специално създадена за деца под

...
Facebook създава версия на Instagram, специално създадена за деца под
Коментари Харесай

Facebook създава Instagram за деца

Facebook основава версия на Instagram, особено основана за деца под 13 години, които сега не могат да употребяват главното приложение.

„ Поставили сме работата с младежи като приоритет за Instagram. Ще създадем нова младежка платформа, която ще се концентрира върху две неща - сигурността на децата и потребителските услуги за деца под 13 години, които не могат да употребяват Instagram, написа Вишал Шах, вицепрезидент на приложението.

Отговорни за новото приложение за младежи са Адам Мосери и Павни Диванджи, които преди този момент управляваха плана на Гугъл за версията YouTube Kids.

Мосери означи, че компанията получава от ден на ден и повече апели от деца, които желаят да употребяват Instagram, само че възрастовата граница е огромно предизвикателство за компанията. „ Работим интензивно, част от решението е да създадем младежка версия, където родителите ще имат надзор и ще свидетелстват за прозрачността, означи Мосери. 

Новината за младежката платформа " Instagram " е резултат от предходното решение на компанията, съгласно което възрастни и деца не могат да поддържат връзка посредством приложението.

Instagram се бори със полови насилници на платформата отдавна. Според скорошно изследване на pCloud, Instagram е най-инвазивното приложение, за което се счита, че споделя с трети страни 79 % от данните на потребителите като история на търсенията, местонахождение, контакти и финансови данни.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР